Рой Джоунс-младши е отхвърлил мегаоферта за 33 милиона паунда да

...
Рой Джоунс-младши е отхвърлил мегаоферта за 33 милиона паунда да
Коментари Харесай

Легенда отказва почти 40 милиона, за да се бие с Майк Тайсън

Рой Джоунс-младши е отхвърлил мегаоферта за 33 милиона паунда да се бие с Майк Тайсън през 2003 година, тъй като е желал повече пари.

Боксовата легенда стартира кариерата си в суперсредната категория, само че с течение на времето се развива, изкачва дивизиите и стига до тежката, където през 2003-а завоюва международната купа на WBA, побеждавайки Джон Руис през март.

Месец преди този момент Майк Тайсън нокаутира Клифърд Етиен, връщайки се на победния път след провалянето от Ленъкс Люис. Железния Майк е към края на кариерата си и си слага за цел един финален супермач – против Джоунс-младши, само че той по този начин и не се състои.

Сега, години по-късно някогашната звезда – Андре Уорд разкрива, че Джоунс желал даже повече пари от препоръчаните, с цел да излезе на кръга против Тайсън. Вместо това той се насочва към съединителен мач за купата в лека-тежка категория против Антонио Тарвер.

„ Имаше опция за пердах с Майк Тайсън и обезпечени към 40 милиона $. Оставаш в тежката категория, продължаваш, а и Тайсън не беше тъкмо Тайсън по това време. Все още бе рисков, само че не бе този Тайсън. Мисля че работеха за провеждането на мача. Това, което чух е, че Рой желае повече пари. Той някак си сподели: “Не, боят ще е някъде в бъдеще “ и насочи вниманието си към Антонио Тарвер, а останалото е история “, споделя Уорд.

„ Исках да го видя по какъв начин се бие с Тайсън, след което да поеме към залеза. Още един и си потегля. Рой можеше да има пълноценна кариера, да завърши кариерата си и да отиде на лов или лов на риба, правейки каквото прави “, приключва той.

Тайсън организира още 2 мача по-късно, а Джоунс се състезава до 49-годишна възраст, когато се отхвърля през 2018 година с 66 победи от 75 мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР