Ротердам е специално място в кариерата на Григор Димитров, имайки

...
Ротердам е специално място в кариерата на Григор Димитров, имайки
Коментари Харесай

Сякаш бях на друга планета: Григор си спомня за еуфорията след първата си АТР победа

Ротердам е особено място в кариерата на Григор Димитров, имайки поради по какъв начин тъкмо там идва първата победа на родния ни представител в ATP Тура. Добрите изяви на Григор при юношите му носят покана от уредниците на мощния шампионат, когато българинът е едвам на 17 години и в никакъв случай до момента не е взел участие в конкуренция от сходна категория. По това време Гришо е номер 478 в света и никой не му дава особени шансове, когато жребият му отрежда да срещне Томаш Бердих, който е в подножието на топ 20 и е един от най-обещаващите млади играчи.

Чехът към този момент е първенец в сериите " Мастърс ", има общо 8 трофея на най-високото равнище в тениса, като също така към този момент е надигравал хегемоните Роджър Федерер и Рафаел Надал. Всички експерти чакат елементарен триумф за Бердих и любимецът започва чудесно срещата, печелейки рутинно откриващия сет. Нашият съотечественик обаче има напълно други проекти и разкрива големия си капацитет на света.

Тийнейджърът изкарва противника си отвън равновесие с нападателен жанр на игра и непрекъснати излизания на мрежата. Димитров още тогава разполага с извънредно разнороден боеприпас от удари, а неговият конкурент не е квалифициран за това и сензацията става факт, а през днешния ден първата ни ракета се върна точно към този безценен за него спомен:



" Спомням си, че получих " уайлд кард " за присъединяване в квалификациите на шампионата и бях необикновено въодушевен, когато дойдох. Впоследствие уредниците трансформираха решението си и ме известиха, че ще стартира непосредствено от главната скица. Помислих си по какъв начин това е нещо необикновено и въобще не можах да дремя в нощта преди мача, тъй като бях доста нервозен.

Самият дуел беше във вечерната сесия, като не стопирах да подрипвам и да се потя през цялата загрявка, защото изпитвах извънредно вдъхновение. В идващите няколко часа като че ли живеех на друга планета и не можех да допускам какво се е случило, откакто завоювах последната точка. Тогава не ставаше въпрос за успеха или загубата, а за това, че осъзнах по какъв начин мога да се съревновавам против най-хубавите в света.

Също по този начин във втори кръг ме чакаше евентуална среща с Рафа Надал, което в действителност ми даде крила. Преминах през толкоз доста смесени страсти за интервал от 48 часа, а това би могло да пристигна допълнително за един по-млад състезател " - показа Григор пред обществените канали на надпреварата в нидерландския град.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР