Ротари клуб във Велико Търново подари вълнуващ концерт-спектакъл на жителите

...
Ротари клуб във Велико Търново подари вълнуващ концерт-спектакъл на жителите
Коментари Харесай

Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Ротари клуб във Велико Търново подари трогателен концерт-спектакъл на жителите на болярския град. Препълнена зала, необикновен дух и нестихващи овации. Така може да бъде избрана атмосферата на огромния концерт „Ротари за великотърновци“, който се организира вечерта на 16 ноември в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.

Проявата беше отдадена на 80-ата годишнина на Ротари клуб – Велико Търново и беше подарък от организацията за жителите и гостите на остарялата столица. Тържеството се организира с поддръжката на Община Велико Търново и кмета Даниел Панов.

В концерта взеха присъединяване хорът, оркестърът и солисти на МДТ „Константин Кисимов“, с диригент Васил Вълчев. Проявата стартира със сцена от спектакъла „Величието на Асеневци“, последваха осъществявания на самобитния химн на В.Търново – песента за Иван Шишман, „Къде си вярна ти, обич народна“, „Мисия до Драч“ и други Публиката приветства бурно чудесното осъществяване на безконечната ария „Янтра“, както и вълнуващото осъществяване на децата от ДЮФА „Българче“. Незабравими страсти за публиката донесе и годежарската сцена от „Българи от остаряло време“, изпълнена от актьори и хор от театъра, и отбор „Искра“.

Кулминацията на събитието беше появяването на сцената на звездата на българската попмузика Георги Христов. Талантлив, вълнуващ и раздаващ се на сцената, той покори публиката от първото си осъществяване, подвигна я на крайници и тя го възнагради с няколко биса за осъществяванията на непреходните му шлагери.

По време на концерта беше оповестена и идеята на Ротари клуб – събиране на средства за пазаруване на съвременен бронхоскопски уред за белодробната болница. Присъстващите имаха опция да я поддържат в особено сложени урни на входа на залата. Събрана бе сума в размер на 2305 лв..

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР