„Роснефт“ и правителството на Иракски Кюрдистан обявиха, че започват осъществяване

...
„Роснефт“ и правителството на Иракски Кюрдистан обявиха, че започват осъществяване
Коментари Харесай

Роснефт може да получи 60% от проекта за експлоатация на нефтопровода в Иракски Кюрдистан


„ Роснефт “ и държавното управление на Иракски Кюрдистан оповестиха, че стартират реализиране на план за употреба на нефтопровода в кюрдския район, като каузи на съветската компания може да е от порядъка на 60%, излиза наяве от известие на уеб страницата на компанията. Старта на плана е разгласен в границите на Евразийския стопански конгрес във Верона.

Според известието, каузи на „ Роснефт “ в плана може да е 60 %. Другият участник в плана с 40 % е настоящият оператор на нефтопровода – компанията KAR Group.

„ Роснефт “ и държавното управление на Иракски Кюрдистан подписаха документите, нужни за влизане в действие и на съглашението за делене на продукцията от петте нефтодобивни блока, заяви по-рано в сряда съветската петролна компания.

Сумата, която би трябвало да се заплати за влизане в плана и за придобиване на геоложката информация за всеки от петте блока варира сред 40 и 110 млн. $ и най-общо може да е до 400 млн. $. От тях 200 млн. $ може да бъдат обезщетени за сметка на добитият от блоковете нефт, оповестява от своя страна Интерфакс.

Страните се договориха за осъществяване на стратегия за геоложки изследвания и рандеман в режим на опитна употреба още от 2018 година В случай на триумф през 2021 година се възнамерява цялостна разработка на блоковете. По консервативни оценки общите извлекаеми ресурси от нефт от петте блока може да са към 670 млн. барела нефтен еквивалент.

„ Роснефт “ и държавното управление на Кюрдистан разискаха и въпроса за строителството на газопровод в района, като настрана съглашение по този план може да бъде подписан до края на годината. Проектът допуска стартиране в употреба на водопровод и първи доставки на газ за вътрешния пазар през 2019 година, а от 2020 година начало на експортни доставки на газ, прецизират от „ Роснефт “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР