Роскосмос започна активна работа по разработването на проекта за руската

...
Роскосмос започна активна работа по разработването на проекта за руската
Коментари Харесай

Русия избра местоположението на своята база на Луната

Роскосмос стартира дейна работа по създаването на плана за съветската лунна база. Космическото ведомство към този момент е решило къде ще се появи базата и какво съоръжение включва тя. Това съобщи пред ТАСС изпълнителният шеф на Роскосмос, Александър Блошенко.

" Районът към Южния полюс на Луната е удобен във връзка с топографията и изискванията. Там има задоволително светлина за слънчеви панели и има кратери с непрекъснато затъмняване и ресурси от воден лед. Последните могат да се употребяват за гориво, първични материали и като теоретичен обект за проучване на еволюцията на Вселената ", означи мениджърът.

Енергията ще се обезпечава от нуклеарни модули, които Росатом ще създаде като част от галактическата енергийна стратегия. Самото приготовление на площадката за построяването въз основата ще се реализира от роботи.

" Планираме да инсталираме съоръжение за проучване на дълбокия космос и специфични телескопи за следене на метеорити и комети, заплашващи Земята със конфликт. Също по този начин на Луната се възнамерява да се сътвори подготвителна площадка за тестване на технологиите, които ще са нужни за напредването на Русия в по-далечния космос ", разкрива изпълнителният шеф.

Руската база на Луната обаче няма да се появи в близко бъдеще. Първите пари по финансирането на нужните за основаването ѝ технологии ще се влагат след 2025 година Очаква се най-рано съветската лунна база да стане факт към средата на този век.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР