Роскосмос възнамерява да изстреля повече от 40 космически ракети през

...
Роскосмос възнамерява да изстреля повече от 40 космически ракети през
Коментари Харесай

"Роскосмос" планира над 40 космически полета догодина

" Роскосмос " има намерение да изстреля повече от 40 галактически ракети през 2020 година, съобщи ТАСС.

" През 2020 година Русия възнамерява да извърши над 40 изстрелвания на галактически ракети ", се споделя в известието на държавната космическа компания.

От " Роскосмос " прецизират, че изстрелванията ще бъдат от космодрумите Байконур, Восточний, Плесецк и от галактическия център във Френска Гвиана.

По-рано генералният шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин показа на конференция на космодрума Восточний видеоклип, съгласно който през 2020 година са планувани 20 изстрелвания на ракети-носители " Союз ". Пет от тях ще излутят точно от Восточний, също както и два пилотирани полета до интернационалната галактическа станция (МКС), която е в орбита към Земята. 

Освен това за догодина е планувано също да бъдат обновени тестванията на ракетата-носител " Ангара " и да продължат изстрелванията на ракети " Протон-М ".

През 2019 година, по данни на уеб страницата на " Роскосмос ", са изпълнени 25 изстрелвания на космически ракети, добавя ТАСС, само че това е без да се считат военните галактически полети. Последният от сполучливите полети е на 27 декември, когато от Плесецк е изстреляна ракета притежател " Рокот ", със спътници " Гонец-М " на борда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР