Роскосмос публикува на сайта си разсекретени документи, описващи реализирането на

...
Роскосмос публикува на сайта си разсекретени документи, описващи реализирането на
Коментари Харесай

Показаха секретни документи от първото излизане в Космоса

Роскосмос разгласява на уеб страницата си разкрити документи, описващи реализирането на програмата за първото излизане на човек в открития космос, съобщи ТАСС.

Преди 55 години, на 18 март 1965 година за пръв път в света руският летец-космонавт Алексей Леонов излезе от галактическия транспортен съд " Восход-2 " в открития космос. В специфичен скафандър с самостоятелна система той се отдалечи на пет метра от кораба, организира серия проучвания и наблюдения и се върна наред на борда.

Леонов прекарва в откритото пространство 12 минути и 9 секунди. През цялото време командирът на галактическия транспортен съд пилотът-космонавтът Павел Беляев управлява дейностите му и е подготвен във всеки миг да му притече на помощ.

Сред разкритите документи е и стенограма от следполетните отчети на командира на кораба " Восход-2 " Павел Беляев и на космонавта Алексей Леонов, както и голям брой аудио и фотоматериали.

Алексей Леонов умря на 11 октомври 2019 година на 85 година

Той е част от първата група космонавти и като подобен се познава персонално и е добър другар с първия човек в космоса - Юрий Гагарин. През 1967 годинае подготвян за полет към Луната, който обаче пропада заради неуспехи със свръх-тежката ракета Н-1
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР