Росица, майката на петте деца от Кардам, където се случи

...
Росица, майката на петте деца от Кардам, където се случи
Коментари Харесай

Майката на Стефчо, който почина от отравяне, избяга

 Росица, майката на петте деца от Кардам, където се случи нещастието с 9-годишния Стефан, е избягала. Това заяви Вили Димитрова, основател на благотворителната акция за събиране на средства за подкрепяне на многодетното семейство, представен от " Монитор ".

" Научих ужасната вест от бабата. Днес бяхме на празненство на децата в първи клас в учебно заведение. Росица я няма от няколко дни. Никой не знае къде е. Оставила е даже децата без детските надбавки. Взела е тях и още 600 лв. от картата на мъжа си – парите са от равнене на заплатите му “, описа бясната Вили пред " Монитор “. Оказа се, че Росица не е разведена, както твърдеше пред медиите, а брачният партньор й е в пандиза.

Кампанията продължава, безапелационна е Вили. Има събрани пари за ремонт на къщата, в която децата живеят с баба си и дядото. На 29 декември в общината ще бъдат отворени всички дарителски кутии, сложени в Кардам, в Генерал Тошево, в Добрич и Варна.

Трагедията с мистериозната кончина на 9-годишния Стефчо потресе цялата страна. След всички експертизи стана ясно, че причина за гибелта на детето е отравяне с фосфин.

Отровният газ бил в таблетки против гризачи, които пък били открити в направени дупки в стената, замазани от горната страна с тиня. Токсичното вещество става рисково при прикосновение с вода. Влажната замазка още повече е ускорила отделянето на отровния газ. Таблетките били открити зад леглото на Стефан. Детето е било изложено на отровния газ към дванадесет часа.

Момчето умря на 27 октомври, а часове по-късно две от сестрите му – на 7 и на 11 години, бяха настанени незабавно в болница със същите признаци – гадене, повръщане, коремна болежка, диария, замаяност и погрешен сърдечен темп. Оказа се, че Стефан и сестрите му са спели дружно в една стая, а другите три деца от фамилията, на които нищо не им стана, били в другата стая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР