Росица Малинова е 22-годишно момиче от Пазарджик, което чака .

...
Росица Малинова е 22-годишно момиче от Пазарджик, което чака .
Коментари Харесай

Защо е отказано лечение на 22-годишно момиче, чакащо белодробна трансплантация?

Росица Малинова е 22-годишно момиче от Пазарджик, което чака. Тя алармира Българска национална телевизия за отхвърли от лекуване, който е получила от Здравната осигурителна каса и от Министерство на здравеопазването.
Росица споделя, че от 3 години е в листата на чакащи за белодробна трансплантация, само че такава в България не се прави. " Министерството отхвърля да подписа контракт, до момента в който развие лична стратегия, с цел да може клиниките в чужбина да поемат българските жители. Сега на мен ми е отказано и различно лекуване с лекарство, което може да облекчи и удължи живота ми ", сподели в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Росица Малинова.
 Извършиха първата белодробна трансплантация в България Извършиха първата белодробна трансплантация в България
Първата белодробна трансплантация беше осъществена от екип на Университетска болница “Лозенец ”, управителен от доктор Игор Тодорак...
Младото момиче изясни, че претекстовете на касата са, че не поема заплащането на лекарствени артикули за лица над 18-годишна възраст. Така е по правилник. " Лицата до 18-годишна възраст минават по линия на Фонда за лекуване на деца, който мина от предходната година към касата. Така оставени нещата възрастните като мен, на 22 години, се оказват прекомерно възрастни да живеят съгласно нашето законодателство. Министерството на здравеопазването е известено за този проблем и за нормативния пропуск ", сподели Росица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР