Росица Александрова Кирева, която се оказа собственик на регистрираната в

Росица Александрова Кирева, която се оказа собственик на регистрираната в ...

Собственик на фирмата, искаща 200 млн.лева за Пловдив-Бургас, се оказа ето тази журналистка!.

Росица Александрова Кирева, която се оказа собственик на регистрираната в бургаския жк "Меден рудник" фирма "РОС БГ" ЕООД, претендираща да получи от оперативните програми обществена поръчка за модернизацията на жп линията Пловдив-Бургас сумата от 194 млн.лева, е главен редактор на регионалната радиостанция на "Дарик" в Хасково. 39-годишната дама е едноличен собственик на дружеството, което участва в една от най-големите обществени поръчки в България. Родена е, живее и работи в Хасково.

Известна е в гилдията с второто си име - Александрова. В официалния сайт на "Дарик радио", е посочена като "главен редактор  и журналист с 14-годишен опит, 3 години от които в София." Не е известно някога да се е занимавала с друго, освен журналистика, както и да има инженерно или икономическо образование. Живее на семейни начала със Сейхан Асад Ахмед, с когото е съдружник в "Одессаинвест 2012"ООД.  Сейхан Ахмед развива скромен строителен бизнес в Хасковския регион, установи проверка на "Флагман".

Собственикът на апартамента в панелката в  ж.к."Меден рудник", където е седалището на фирмата, претендираща за сериозната обществена поръчка, е Райно Стоянов. Той е племенник на хасковския адвокат Димо Стоянов, който е едно от знаковите лица на СДС за Южна България.

Източник: plovdiv24.bg