Росен Русев е победителят по най-дългото трасе в ултрамаратона Персенк

...
Росен Русев е победителят по най-дългото трасе в ултрамаратона Персенк
Коментари Харесай

Българи победиха и в трите старта на ултрамаратона Персенк Ултра

Росен Русев е спечелилият по най-дългото трасе в ултрамаратона Персенк Ултра. Той пробяга 160-километровото разстояние (с позитивна денивелация над 7100 м) за 23 часа и 18 минути. Русев е от Казанлък и предходната година завоюва първото място в Трявна Ултра (141 км за 17 часа и 49 мин.).

При дамите първа в Персенк Ултра финишира Мая Танева, с време 31 часа и 12 мин.

По междинния маршрут (110 километра, с позитивна денивелация от над 4900 м), наименуван " Див глиган Ултра ", първи се класира Ивайло Хаджиев (с време 14 часа и 42 мин.). Той е победител в Трявна Ултра през 2016-а и същата година беше определен за любим на публиката от обществото на любителите-бегачи. Сред дамите най-бърза по това трасе беше Констанца Иванова, с време 20 часа и 7 мин.

По 50-километровото трасе (с 2170 м денивелация), наречено Орехово Ултра, завоюваха 47-годишният деец в бягането Александър Димов (5 часа и 38 мин) и победителката от тазгодишното издание на „ Обиколката на Витоша “ Мария Николова (5 часа и 35 мин), която през 2017-а беше оповестена за бегач на годината. Антония Григорова – първата жена, пробягала Ком-Емине, остана втора при дамите на Орехово Ултра, и финишира 19 минути след победителката.

500 планински бегачи от 19 страни мериха сили в шестото издание на надпреварите от Персенк Ултра, чийто маршрут минава напълно по планински пътеки и пътища в Родопите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР