Росен Плевнелиев, президент на Република България в периода 2012-2017 г.,

...
Росен Плевнелиев, президент на Република България в периода 2012-2017 г.,
Коментари Харесай

Плевнелиев: Държавният глава извърши едно правилно действие


Росен Плевнелиев, президент на Република България в интервала 2012-2017 година, разяснява в студиото на "Панорама " по Българска национална телевизия отхвърли на президента Румен Радев да подпише указа за назначение на Иван Гешев за основен прокурор.

Росен Плевнелиев: Държавният глава извърши едно вярно деяние. Но не е прав с това, че мълча до момента. И мисля, че това е изключително значимо да се каже. Като погледнем обратно, през 2012 година като държавен глава аз месеци преди завършване на процедурата за избор на основен прокурор помолих обществено да има най-малко трима претенденти, те да имат своите концепции, да бъдат изслушани във Висш съдебен съвет, да се прожектира всичко това нещо в интернет и, несъмнено, при една мощно законна процедура, не беше проблем за мен да подпиша указа. Държавният глава мълча месеци наред, в този момент реши да работи.

Главният прокурор Сотир Цацаров разгласи, че не е допустимо да бъде препоръчана нова кандидатура за обвинител номер 1, преди Висшият правосъден съвет наново...

Той разкритикува Румен Радев, че се държи популистки.

Росен Плевнелиев: Не смята себе си като част от салдото и част от механизмите за взимане на решение. Той мълчи, стои и най-после отиграва по неговия си метод, преференциално за него, избрана обстановка.

По думите на Плевнелиев, Конституцията е разписала доста ясно идващите дейности и Висш съдебен съвет е на ход. И в случай че той препотвърди избора, президентът Румен Радев няма никакъв различен излаз, с изключение на да подпише указа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР