Росен Плевнелиев (президент на България, 2012-2017) подложи на остра критика

...
Росен Плевнелиев (президент на България, 2012-2017) подложи на остра критика
Коментари Харесай

Плевнелиев критикува Радев за намесата му в скандала около ГЕРБ


Росен Плевнелиев (президент на България, 2012-2017) подложи на остра рецензия президента Румен Радев поради намесата му в абсурда към имотните покупко-продажби на политици от ГЕРБ. Плевнелиев уличи Радев в "двойна игра " и в изборен метод при обществените си реакции по подозрения за корупционни случаи.

"Повече от ясно е, че комисията за битка с корупцията и прокуратурата са огромните длъжници на българското общество и те би трябвало да работят резултатно, а не декларативно. Но оттатък дейностите на тези две институции има задача за политическия хайлайф на България, в това число за президента, да зададат опция. Когато президентът приказва за правдивост, да си дадем сметка по какъв начин и дали въобще реагира, когато почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган се оказа притежател на една електроцентрала за 2000 лв.? А когато водач на Българска социалистическа партия и член на нейния Висш съвет (Георги Гергов, б.р.) получи за една дупка в центъра на Варна доста съществено обезщетение? ", разяснява Плевнелиев в изявление за BG on air.

Той назова "груба неточност " метода, по който Румен Радев разяснява случая с жилищата на Цветан Цветанов. "Очевидно президентът Радев не разсъждава институционално, а води генералски избори. Не остана капчица подозрение, че не желае да играе президентската роля. Нито е обединител на нацията, нито е главният балансьор в демократическата система, нито има някаква външно политическа стратегия. И защото той не желае да прави тези съществени действия на президента, си даваме сметка, че се бори за нещо напълно друго - той се бори за властта, той желае да става предстоящ министър-председател, изявява се като водач на опозицията. Той има бъдещи проекти, даде поръчки за лична партия. В безусловно всички негови дейности най-малко за мен е явно, че опорните точки на Кремъл са в неговия дневен ред ", сподели още Плевнелиев.

Той прикани всички забъркани в сагата с имотните покупко-продажби на ниски цени да дадат пояснение за дейностите си.

"Цветанов би трябвало да излезе и да изясни с думи елементарни, тъй че хората да го схванат. Същото се отнася за всички останали, които са наранени в този проблем. Същевременно не трябва да се политизира ненужно, до момента в който институциите са в ход. Те са длъжни да се посветят на битката с корупцията и на подозренията в политическия морал, само че да не работят изборно ", сподели той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР