Росен Плевнелиев напира за посланик на България в Швейцария, научи

...
Росен Плевнелиев напира за посланик на България в Швейцария, научи
Коментари Харесай

Плевнелиев и Деси Банова се местят в Швейцария?

Росен Плевнелиев напира за дипломат на България в Швейцария, научи HotArena .

Неговата възлюбена красивата синоптичка Деси Банова го подтиквала да заминат за живеят в чужбина и го насърчавала да се посвети на дипломацията . Екс президентът бил податлив да работи за България на интернационалната сцена, въпреки че не би отказал и висок пост в някоя интернационална организация. 

Като някогашен държавен глава Росен Плевнелиев е наясно кои посланици скоро би трябвало да се върнат у нас. Дипломатическото място в Швейцария скоро ще стане вакантно, тъй като мандатът на Меглена Плугчиева в Берн изтече, въпреки че тя продължи да извършва функционалностите си там. Живописната алпийска страна е международен политически и банков център и там се намират седалищата на редица интернационалните организации, писа „ Таблоид “.

В влиятелния швейцарски курорт Давос годишно се организира Световният стопански конгрес, който събира елита от разнообразни страни и институции. Плевнелиев е човек, който схваща от стопанска система и финанси, владее съвършено британски, както и немски – един от трите публични езика в страната на шоколада и би се вписал идеално като дипломат в Швейцария. Не на последно място би трябвало да се означи неговата пристрастеност към ските – от години Росен е разпален скиор и елитните ски курорти на Алпите са тъкмо по усета му.

Въпреки многочислените си гафове във външната политика като дипломат може би Росен Плевнелиев би се справил по-добре, той като към този момент има много контакти по света и има натрупат опит. А да живеят на брега на Женевското езеро е идеал за най-одумваната световна двойка – Росен Плевнелиев и Деси Банова , настояват осведомени. Затова тогавашният министър към този момент опипвал почвата за дълъг престой в чужбина. 

Нищо чудно влюбените да хвърлят око и на първокласната вила на банкера-беглец Цветан Василев на брега на Женевското езеро . Твърде допустимо е, в случай че стане в действителност формален представител на Република България в Конфедерация Швейцария, Плевнелиев да откаже да живее в резиденцията на посланика в Берн и да се настани в лично жилище, по този начин както отхвърли да бъде в резиденция „ Бояна ” и си остана в дома си в Резиденшъл парк.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР