Росен Желязков в предаването Тази сутрин по bTV.Това не се

...
Росен Желязков в предаването Тази сутрин по bTV.Това не се
Коментари Харесай

Министър Желязков: Ще отворим пристанище Варна за най-тежките кораби

 Росен Желязков в предаването " Тази заран " по bTV.

" Това не се прави поради ТЕЦ-Варна. Това не е за никой. Ние не вършим пристанище, а отваряме вратата към морето ", сподели още той.

" Ще създадем по този начин, че вратата на България по море – Варна, да бъде отворена за най-тежките кораби, които сега не могат да влизат. Целта на плана е да има удълбочаване до 13 м и по този метод превозът поевтинява и прави нашето пристанище по-атрактивно. В момента комерсиалната конкуренция на Черно море е там, където отиват товарите. Искаме товарите да влизат през Варна ", изясни министърът на превоза.

По отношение на повишението на сигурността за придвижване по пътищата Росен Желязков уточни, че от Министерството на превоза са декларирали, че би трябвало да се вкара следена среда за провеждането на изпити за взимане на шофьорска брошура.

" В момента се създава програмен продукт за теста, само че и за подготовка на водачите. Много от школите пробно към този момент го употребяват. Важно е да се преценят уменията на младите водачи, от една страна тяхната подготовка,  а въпреки това – честността на изпита. А косвеният резултат е секване на корупцията ", сподели Росен Желязков. По думите му честността на изпита ще бъде обезпечена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР