Росен Желязков.От понеделник националното разпространение се извършва в партньорство с

...
Росен Желязков.От понеделник националното разпространение се извършва в партньорство с
Коментари Харесай

Росен Желязков: Няма да оставим населено място без печатно издание

 Росен Желязков.

От понеделник националното разпространяване се прави в партньорство с районни дистрибутори. Български пощи реализира главната транспортна и логистична активност в страната. Първите два дни са спокойни, няма обитаемо място без печатно издание.

На срещата с издателите министърът е обяснил, че желанието на страната е в две направления. Първо - да няма стрес в този преход, второ - да се намерят насърчителните детайли, които да подкрепят активността по издаване на печатни издания и опцията да доближат до читателите.

Росен Желязков добави още:

" Трябва всеки един наш съотечественик да има опцията да бъде добре осведомен по тази причина и страната влиза в този детайл. Ще се работи за косвена поддръжка посредством понижаване размера на отстъпката, която издателите дават. От една страна се цели да не се усилват цените на печатните издания, от друга - да се даде опция на издателите да дават едно по-качествено съдържание и форма.

Колко ще коства ще стане ясно до месец-два когато се види потоците на доходи и разноски, изясни Желязков. Прогнозите зависят от размера на отстъпката и връзките с районните производители.

" Това са тип услуги, които, в случай че не бъдат подкрепени от страната, независимо дали към обществен или към частен индивид, не биха издържали на съответните пазарни условия или биха били изкривени от такива.

До 15 милиона евро на годишна база могат да бъдат осъществени, само че в тази ситуация ще бъдат доста по-малко. ", изясни Желязков.

" Български пощи са исторически оператор. Преди години имаше РЕП-ове и те бяха към Български пощи. Български пощи също така са исторически пощенски оператор, който има 3000 пощенски станции. Не всички от тези пощенски станции са удачните места за продажба, само че сега са 300, до края на другата седмица към този момент ще бъдат повече от 700 местата, които ще подкрепят мрежата за разпространяване продажба и дистрибуция. "

Министърът изясни, че финансовото положение на Български пощи трябва да се гледа през призмата на уговорките, които имат. От една страна те са исторически оператор при универсалната пощенска услуга, за което получават отплата от страната. Български пощи сега разполагат с действителен паричен запас. От друга страна Български пощи дават пенсиите, за което също получават нужната подкрепа от страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР