Росен Желязков да бъде избран за председател на 49-ото Народно

...
Росен Желязков да бъде избран за председател на 49-ото Народно
Коментари Харесай

Росен Желязков ще е шеф на парламента

Росен Желязков да бъде определен за ръководител на 49-ото Народно заседание. Ако Народното събрание работи повече от 3 месеца, ще има ротация. За това се договориха ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - " Демократична България ".

Докато Росен Желязков е началник на Народното събрание, ръководителят на правната комисия ще е от ПГ на втората мощ. Ако се стигне до ротация, ще бъде заменен и той.

Двете най-големи парламентарно показани обединения са изготвили общ лист със законопроекти, който ще предложат на останалите политически сили. Те касаят промените по Плана за възобновяване и резистентност, присъединението на България към еврозоната и Шенген, законопроектите за промени в Наказателно-процесуален кодекс, КПКОНПИ и отбрана от домашно принуждение.

Законодателната стратегия ще бъде показана и на останалите парламентарно показани политически сили в търсене на конституционно болшинство за правосъдна промяна.

Разговори за държавно управление не са водени.

Очаквайте детайлности!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР