Росен Димитров се изправи пред Апелативен съд - Пловдив, протестирайки

...
Росен Димитров се изправи пред Апелативен съд - Пловдив, протестирайки
Коментари Харесай

Уби човек на пътя и избяга, а сега оспорва присъдата си

Росен Димитров се изправи пред Апелативен съд - Пловдив, протестирайки присъдата си за гибел, породена по несъобразителност, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Димитров бе наказан от Окръжния съд на 4 години отнемане от независимост, като за същия интервал е лишен от право да ръководи МПС.

Той бе приет за отговорен в това, че на 19.07.2019 г. е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 31-годишния Иван Гънев, блъскайки го със своя лек автомобил " Фолксваген ". Инцидентът е станал в тъмната част от денонощието на околовръстния път, в региона на землището на село Скутаре. Подсъдимият Росен Димитров е избягал от местопроизшествието, потвърждавайки, че не е видял нищо. В колата му, която след удара е с пукнато стъкло, строшен фар и развалена ризница, са се возели още трима души, измежду които и приятелката му. Те също са дали показания, че " не са видели нищо ".

" Деянието е с висока социална заплаха. Подсъдимият и досега не е изразил разкайване и не е изказал даже съболезнования към околните на умрелия. Освен това с дейностите си той е затруднил следствието, защото тялото на потърпевшия е открито чак 7 дни след случая ", съобщи в залата прокурорът по делото през вчерашния ден.

В същото време юристите на Димитров акцентираха обстоятелството, че умрелият е вървял по асфалта по посока на блъсналата го кола, а не против придвижването, както е редно. Освен това е бил облечен с тъмни дрежи. " Налице е инцидентно действие. Водачът е нямал никаква техническа опция да предотврати произшествието. Присъдата му е оскърбление към него ", съобщи отбраната на подсъдимия.

Апелативният съд ще произнесе решението си в планувания от закона период.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР