Росен Барчовски даде първа официална пресконференция след назначението му за

...
Росен Барчовски даде първа официална пресконференция след назначението му за
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Целта е класиране, без значение от мястото

Росен Барчовски даде първа публична конференция след назначението му за селекционер на националния тим по баскетбол. Опитният експерт наследява на поста Любомир Минчев и ще направи повторния си дебют в квалификационните мачове с Латвия и Гърция идващия месец.
 Пресконференция на Росен Барчовски @@@

" Имам актив от 21 победи и 25 загуби - в публични квалификационни срещи и европейски финали. Пожелавам си да подобрим този баланс в околните две години. Или най-малко да го изравним. Сърбите и испанците евентуално са с надалеч по-голям капацитет, само че и това не е малко. Поемам един тим, който остави положителни усещания в последните години. Не сме се класирали, само че играхме добре, играхме с дух, играхме борбено. Победихме суперсила като Франция, стояхме като равни с Русия, Чехия, Финландия, Исландия. Чувствам сериозна отговорност. Трудно е да се поеме тим, който е построил нещо. Моята роля е да надградя - не да трансформира, не да върша революционни неща”, съобщи Барчовски.
 Пресконференция на Росен Барчовски @@@

“Предстои подготовка за финали на европейско състезание 2021 година, на което домакини ще бъдат четири страни - Германия, Италия, Чехия и и Грузия. Квалификационните групи са от осем тима, класират се първите три от всяка една група, само че там, където са домакините, те се класират автоматизирано. Не мога да си показва по какъв начин се прави класиране, като включва тим, който към този момент е класиран. Това не ми харесва и не ми харесва, че загубихме позиции. Европейските финали бяха на две години, в този момент са на четири. Това е сериозен удар върху дребните страни, които не са страшни сили. Лошото на тези четири години е, че при дребна страна като нас, може не едно, а две генерации да не помиришат европейско първенство”, продължи той.
 Пресконференция на Росен Барчовски @@@

“Знаете проблеми, на всички са ясни - организирането на подготовка и селектирането на играчите. Проблемите с НБА са ясни, с Евролигата ги знаете. Програмата не се трансформира, има постоянни кръгове. Всички тимове, всички федерации, всички треньори ще имат проблеми. Включително и ние. Трябва време, с цел да направиш тим, а времето в тази ситуация е безпределно малко. Благодаря на всички в България, че откликнаха на една моя концепция - да създадем един минилагер. Да създадем 4 тренировки и 2 контролни среща. Откликнаха два български тима от Лигата - А1 Академик и Левски Лукойл. Извикал съм 17 индивида, които на 24 януари ще се съберат в София”, добави още селекционерът.

“Целите са класиране, без значение от това на кое място. Не е ясно против какви тимове ще играем, ще разузнаваме в последния миг. По-назад сме от Гърция и Латвия като рейтинг, само че се събираме малко по-рано от тях, нека това помогне”, приключи Барчовски.

ГАЛЕРИЯ Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР