Росен Ангелов. Сн.: МВР Разследващите обявиха в петък шесторното убийство

...
Росен Ангелов. Сн.: МВР Разследващите обявиха в петък шесторното убийство
Коментари Харесай

Неоткриваем от 8 години рецидивист категорично е убиецът от Нови Искър


Росен Ангелов. Сн.: Министерство на вътрешните работи

Разследващите оповестиха в петък шесторното ликвидиране в Нови Искър за разкрито " по безусловно безапелационен и безспорен метод ", базирайки се на голям брой доказателства, в това число ДНК експертизи, сочещи като причинител единственият обвинен - 56-годишният рецидивист Росен Ангелов.

Мотивът е прекъсната интимна връзка с убитата Кети Кюхова, брачна половинка на Неделчо Юнаков, чието тяло бе открито настрана от останалите, захвърлено в бунар в гората.

От думите на шефа на следствието Борислав Сарафов и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов стана ясно, че търсеният сега мъж е осъждан три пъти, само че се укрива сполучливо от правораздаването през последните 8 години.

Ангелов е в неопределеност от 2009 година, когато влиза в действие 8-годишната му присъда за блудничество с 12-годишно момиче, осъществено в софийското село Луково. Според оперативните данни на Министерство на вътрешните работи точно в този регион рецидивистът е прекарал последните години от живота си, само че без да има документи за идентичност, прочут адрес и публична работа. Затова и познатите му го наричали " горския човек ".

Росен Ангелов се счита за въоръжен и изключително рисков. Според психопрофила му, направен при двата му престоя в пандиза, той е образован, подозрителен и с висока самокритика. Склонен е да прави интриги и е изключително раздразним, когато бъде отритнат по някакъв метод.

Именно с тази част от характера му проверяващите изясняват зверската свирепост, с която поредно е разстрелял фамилията на Неделчо Юнаков. На базата на известните до момента доказателства се допуска, че той първо е умъртвил брачната половинка на Юнаков - Кети, а по-късно всички останали.

Вината на Ангелов проверяващите откриват и по гилзите открити на мястото на престъплението, както и в къща в Луково, в която той се е криел за последно. Те са от еднакъв 22-калибрен револвер, чиято марка към момента не е известна.

Аутопсията на труповете е посочила, че всяка от жертвите е убита с по няколко изстрела, в това число по един надзорен в главата. Запитан за какво в началото Министерство на вътрешните работи спусна неофициалната информация, че единствено бащата е убит, а останалите - удушени, а по-късно персонално основният прокурор Сотир Цацаров разгласи, че всички са убити с по един изстрел, Сарафов съобщи, че останалите огнестрелни рани са открити при аутопсията. И отхвърли някой да е спускал информация за удушени.

Разследващите бяха безапелационни, че Ангелов е работил самичък. Според тях е решил да убие Кети и околните й, откакто майка ѝ, след това също убита, разбрала освен за интимната връзка, само че и за проблемите сред двамата.

Издирваният за шесторното ликвидиране има три присъди " отнемане от независимост ", посочи Сарафов. Една за кражба, една за обезчестяване, както и една - за блудничество с малолетна, която по този начин и не е излежал. От петък сутринта в издирването му са се присъединили и военни командоси, както и халикоптер, термовизионно наблюдаване и вседеходи на Специализирания отряд за битка с тероризма (СОБТ).

В петък министър председателят Бойко Борисов е взел участие в съвещание в Столична дирекция на вътрешните работи на службите, които се занимават със случая. Решено е с изключение на отрядът " Кобра " на Столична дирекция на вътрешните работи, в издирването на Росен Ангелов да се включат и сили на Министерството на защитата. Засилва се и полицейското наличие в региона към Нови Искър и близките села.

Разследващите отхвърлиха и изказванието на кмета на Луково Румен Колев, съгласно който полицията е изпунсала за минути обвинения, когато го потърсила в необитаема къща в селото. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов акцентира, че търсеният има преднина от към два дни - времето сред осъществяването на убийствата и отткриването на телата. Сарафов пък посочи, че кметът на Луково не знаел къде тъкмо се намира въпросната сграда, която се оказала нелегално издигната и с незнайна благосъстоятелност.

По време на брифинга те опровергаваха или потвърждаваха медийни изявления. Една от тях е, че Росен Ангелов е живял дълго във Франция и неотдавна се е върнал в Нови Искър. Според Министерство на вътрешните работи той не е напускал страната, тъй като има възбрана за това от 2009 година Информацията за Франция пристигнала от това, че Ангелов се е представял за някогашен легионер от френския легион. Те потвърдиха, че причинителят е опитал да покрие следите в къщата от закононарушението си, като е събирал гилзи и е местил телата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР