Росен Ангелов, издирван за шесторното убийство в Нови Искър, бе

...
Росен Ангелов, издирван за шесторното убийство в Нови Искър, бе
Коментари Харесай

Версия: Росен Ангелов е бил информатор на ДАНС и МВР, затова 8 г. не го търсили да влиза в затвора

Росен Ангелов, търсен за шесторното ликвидиране в Нови Искър, бе открит мъртъв в сграда край село Луково. Той се е гръмнал в слепоочието с малокалибрен револвер “Берета ” със заглушител. Трупът на така наречен Горски човек е бил единствено на 500 метра от вилата, която е обитавал, преди да го подгони полицията. Възможно е да е поставил завършек на живота си още в четвъртък, когато жандармерия и барети блокираха Луково. “Районът беше разпределен на квадранти, с цел да не се пропусне къща. Методично претърсването трае към този момент трети ден. Около 14 ч. през днешния ден в една от стаите е открито тялото на мъж, който по възраст и изложение дава отговор на търсеното лице ”, сподели през вчерашния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. По думите му тялото не е намерено във вила, а в от дълго време изоставена сграда в планината. Той бе безапелационен, че часът за гибелта може да се даде единствено след аутопсията. Иначе теромакери през последните дни са засичали единствено придвижване на виладжии край Луково.

“Разпитваме хора, които са познавали Росен, които могат да дадат изложение на неговото държание и метод на живот. Работил е епизодични работи, бил е общ служащ в строителството, работил е в автосервиз, занимавал се е най-вече с железария, само че нищо трайно. Без да се обезпечава. Незаконно се е прикачил към енергоснабдяването и по този начин е употребил компютър ”, сподели още Маринов.

“Труд ” научи за версия на проверяващите, че Росен Ангелов е бил осведомител на ДАНС и полицията и това е била главната причина да остане на независимост, вместо да излежава 8-годишната си присъда за педофилия.

Вчера “Правен свят ” разгласява решения на Софийския областен съд и на Върховния касационен съд точно за тази присъда на Ангелов. От тях се схваща, че преди 11 години той е бил адресно регистриран в блок 325 на столичния квартал “Надежда ” и по това време е работил като таксиметров водач, макар че в свидетелството му за съдимост пишело, че е “осъждан ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР