„Росатом“ ще участва в търга за строителството на нови енергоблокове

...
„Росатом“ ще участва в търга за строителството на нови енергоблокове
Коментари Харесай

Росатом“ ще участва в търга за нови енергоблокове в АЕЦ в Чехия


„ Росатом “ ще взе участие в търга за строителството на нови енергоблокове в чешки АЕЦ, в случай че изискванията за това са привлекателни. Това съобщи за РИА Новости генералният шеф на „ Росатом “ Алексей Лихачов.

„ Търгът още не е разгласен, само че ние ще участваме, в случай че изискванията са привлекателни за нас “, съобщи Лихачов.

След среща с съветския си сътрудник Денис Мантуров, министърът на индустрията и търговията на Чехия Марта Новакова сподели, че новите енергоблокове на АЕЦ ще бъдат издигнати от чешката CEZ. Търгът за тях ще бъде разгласен през 2019 година, добави Новакова.

Предвижда се CEZ да бъде предпочитан поръчител на финансирането на плана, а страната - вторичен. В момента текат договаряния сред чешкото държавно управление и компанията за подготовка на тръжната документи. Очаква се решението за оповестяването на търга да бъде взето следващата година, добави Новакова.

По думите ѝ сега договаряния с евентуалните снабдители на технологията се водят и от чешкото държавно управление, и от CEZ.

„ Несъмнено за всички ще бъдат основани транспарантни условия, които ще отразяват и софтуерните въпроси, и цената, и методът на финансиране, и на първо място спазването на гаранционните периоди “, добави Новакова.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР