Росатом“ изразява задоволство по отношение на това, че българското правителство

...
Росатом“ изразява задоволство по отношение на това, че българското правителство
Коментари Харесай

„Росатом“ с изявление за АЕЦ "Белене"

„ Росатом “ показва удовлетворение във връзка с това, че българското държавно управление търси решения за реализацията на плана АЕЦ " Белене ". Сигурен съм, че държавното управление ще вземе умно и вярно решение “. Това съобщи първият заместител общоприет шеф „ Росатом “ Кирил Комаров. Той обаче не отговори изрично дали съветската корпорация ще се включи като стратегически вложител, съобщи БГНЕС.

Комаров съобщи, че съветската компания е в непрестанен разговор с българските им сътрудници по плана за втората атомна. Неведнъж са заявявали, че са подготвени да разискват всяко едно решение на българското държавно управление.
„ Препоръките, които сме давали на Министерството на енергетиката е да бъдат прегледани всички вероятни разновидности за този план. Същевременно също сме казвали, че на никое място по света такива планове не се реализират без страната. Друг е въпросът обаче какво ще е това присъединяване “, означи Кирил Комаров.
Твърдата позиция на държавното управление е, че втора атомна централа ще се строи от стратегически вложител, на пазарен принцип и без държавни гаранции.
В края на юни Министерски съвет, след поддръжка от Народното събрание, анулира свое остаряло решение и разпореди на министър Теменужка Петкова до края на октомври да работи по избора и търсенето на вложител. Очаква се най-късно до края на годината активите и пасивите по плана да се отделят в настрана дъщерно сдружение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР