Росарио каза пред Асошиейтед прес, че е помолил чатбота на

...
Росарио каза пред Асошиейтед прес, че е помолил чатбота на
Коментари Харесай

Бразилският град приема наредба, тайно написана от изненадващ нов служител: ChatGPT

Росарио сподели пред Асошиейтед прес, че е помолил чатбота на OpenAI ChatGPT да създаде предложение, което да попречи на града да таксува данъкоплатците за замяна на водомерите, в случай че те са откраднат. След това го показа на своите 35 сътрудници в съвета, без да направи нито една смяна или даже да ги уведоми за невиждания му генезис.

„ Ако го бях разкрил преди, предлагането сигурно даже нямаше да бъде подложено на гласоподаване “, сподели Росарио пред АП по телефона в четвъртък. 36-членният съвет го утвърди единомислещо и наредбата влезе в действие на 23 ноември.

„ Би било незаслужено към популацията да рискувате планът да не бъде утвърден просто тъй като е написан от изкуствен интелект, ” добави той.

Пристигането на ChatGPT на пазара единствено преди година провокира световен спор за въздействието на революционни чатботове, задвижвани от изкуствен интелект. Въпреки че някои го виждат като обещаващ инструмент, той също провокира опасения и безпокойствие по отношение на непредвидените...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР