Рони О‘Съливан започна с труден успех участието си на ранкинг

...
Рони О‘Съливан започна с труден успех участието си на ранкинг
Коментари Харесай

Рони О‘Съливан удържа 18-годишен белгиец на старта в Брентууд

Рони О‘Съливан стартира с сложен триумф присъединяване си на ранкинг шампионата Инглиш Оупън в Брентууд, Англия. „ Ракетата “ се наложи над 18-годишния белгиец Бен Мертенс с 4-3 фрейма в мач от първия кръг на конкуренцията.

Шампионът от 2017-а стартира с кражба в откриващата партия. Той направи халф-сенчъри брейк от 51 точки за задатък от 1-0. Серия от 81 пункта усили задатък му, а третият следващ фрейм на сметката на Рони пристигна след нова добра игра на европейския първенец – Мертенс направи първия си халф-сенчъри брейк в дуела, реализирайки 54 точки, само че те се оказаха незадоволителни след поредицата от 51 за противника.

„ Геният от Чигуел “ очевидно се отпусна и направи няколко пропуща, които разрешиха на младежа първо да понижи след серия от 65, а по-късно да се приближи на фрейм от седемкратния отличник на планетата след 63-59. Безответни 73 вкараха мача в решителна седма партия, в която международният номер 1 в последна сметка постави точка на разногласието след брейк от 63 точки, макар че Мертенс имаше своите шансове и в този фрейм.

Така О‘Съливан, който поздрави топло младия си конкурент след края на срещата, се класира за идната фаза, където ще се изправи против ветерана от Тайланд Дечават Пумджанг.

До втори кръг доближиха и останалите любимци за короната. Актуалният притежател на трофея Нийл Робъртсън не даде фрейм на Андрю Паджет за крайното 4-0. Победа със същия резултат реализира и финалистът от предходната година Джон Хигинс, надиграл Джерард Грийн. Трудности имаха Джъд Тръмп и Марк Селби, които надделяха надлежно Джаксън Пейдж и Нопон Саенхам с по 4-3. Марк Уилямс пречупи Матю Стивънс също в седми фрейм в повтаряне на финала от Световното от 2000, а триумфи записаха още Райън Дей, Бари Хоукинс, Джак Лисовски, Шон Мърфи, Тепчая Ун Но, Лука Бресел, Кайрън Уилсън, Синтун Джао и Марк Алън. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР