Роналдо - първата асоциация е футбол. Втората е Португалия... Или

...
Роналдо - първата асоциация е футбол. Втората е Португалия... Или
Коментари Харесай

Роналдо срещу Роналдо: Само веднъж в историята!

Роналдо - първата асоциация е " футбол ". Втората е " Португалия "... Или " Бразилия ".

Всъщност в последните 20 години почитателите имаха опция да се любуват на двама магьосници с топка в ръка с това име. Днес Кристиано Роналдо от " Ювентус " (когото ще назоваваме единствено Кристияно) е една от най-разпознаваемите персони в света.

Роналдо Луиш Назарио де Лима пък неотдавна стана президент на " Валядолид ", само че малко по-възрастните почитатели още помнят какво твореше на терена с фланелките на бразилския народен тим, " Барселона ", " Интер ", " Реал " Мадрид и " Милан " и за какво завоюва прякора " Феномена ".

Роналдо се отхвърли от дейната си футболна кариера през 2011 година Тогава Кристиано към този момент блестеше с изявите си в " Реал ". Само че футболната орис по този начин и не ни разреши да гледаме конфликт сред бразилеца и португалеца. Двамата все се разминаваха, макар че бяха постоянни участници в европейските клубни шампионати със своите тимове. Не се срещнаха и в мачове на националните си отбори.

За това Луиш Фиго реши да не разчита на ориста, а да изземе функционалностите ѝ!



През 2005 година португалската звезда провежда благотворителен мач в провинция Алгарв в родината си. Кристиано тогава е част от " Манчестър Юнайтед " и към момента е при започване на звездния си път. Роналдо към този момент свети в " Реал " Мадрид и два пъти е печелил най-ценното самостоятелно отличие във футбола - " Златната топка ".

Кристиано е част от тима на Фиго, до момента в който бразилецът - от тима на света. Крайният резултат няма значение. Едва ли и някой го помни. Но ръкостискането при започване на срещата ще остане единственото такова сред двамата Роналдо-вци на зеления терен.

" Отличаваме се много един от различен. Не единствено като позиция, само че и като осъществяване. Сега Кристиано играе по-близо до центъра. По различен метод подхожда към головите офанзиви, не както аз, макар че задачата е една и съща ", разяснява преди време бразилецът.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР