Ромският аристократ Ангел Рашков, който изцяло е поел грижите по

...
Ромският аристократ Ангел Рашков, който изцяло е поел грижите по
Коментари Харесай

Синът на цар Киро направи златна корона и за кучето си

Ромският благородник Ангел Рашков, който напълно е поел грижите по бизнеса на алкохолния необут цар Киро, откогато той боледува, от много време си пада по домашните любимци. Неговите четирилапи питомци не живеят живот като елементарните кучета и котки. Всеки едно от тях има освен лична мини спалния с подобаващи завивки и аксесоари, само че и златна корона, която да удостоверява съществуването на синия кръв. Миниатюрните бижута били дело на прочут дизайнер, който изработвал ювелирни неща единствено по поръчка и само за защита клиентела. Сред тях попадал и принц Ангел.

Четириногата принцеса спала на възглавници от гъши пух, имала лични мини съдове за хранене и пиянство на вода. Посудата й била почиствана от жена, на която се плащало за това. Короната на котката тежала единствено 10 грама, само че по-голяма нямало по какъв начин да се направи, с цел да не натежава на царската й глава.  Същото било ситуацията и на „ господин ” Роксън, който постоянно бил воден на коафьор, с цел да бъде косъмът му блестящ и в безупречен тип. Царствените кучешки атрибути били направени по поръчка и доставени на крайник до пловдивския дом на мастития ромски правоприемник. Роксън също има мини коронка от 15 грама, обсипана с пъстроцветни диаманти и камъчета. Към нея вървяла възглавничка в лилаво, което в избрани династии минава за извънредно благороден и кралски цвят. Роксън рядко носел бижуто, само че то почтено заемало своето място върху възглавничката и служело за декорация на обилния откъм разкош дом.

Йоркширският териер бил обичаното създание в дома на Рашкови . Често придружавало господаря си на бизнес каузи – процедура, която Ангел взаимствал от свои познати в Западна Европа. Рашков разговарял с кучето си и даже убеждавал приятелите си по какъв начин в погледа му вижда повече откровеност, в сравнение с в очите на хората, които ежедневно среща.  Роксън бил талисманът на принц Ангел и той вярвал, че водеийки го напред-назад му подсигурява шанс и триумф. Кученцето имало документ за аристократичност. Знаело се четири генерации обратно кои са родителите му, бабите и дядовците му, прабабите и прадядовците му. Ангел Рашков доста се гордеел с това и не пропущал да посочи, че много хора не познават родословното си дърво, за разлика от господин Роксън, както наричал четирилапия си глезеник.

Членовете на семейството Рашкови също разполагали с кралски атрибути. Ако се има вяра на слуховете, Кирил Рашков и брачната половинка му Костадинка въвели модата да се вършат корони във семейството. Ромската кралица желала да бъде нещо като британската кралица майка Елизабет. За това фамилията поръчало и корона, чиято направа била издържана напълно в стила на английската монархическа династия, написа " Уикенд "
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР