Ромпетрол планира да увеличи броя на бензиностанциите си в България.

...
Ромпетрол планира да увеличи броя на бензиностанциите си в България.
Коментари Харесай

"Ромпетрол" планира да увеличи бензиностанциите си в България

" Ромпетрол " възнамерява да усили броя на бензиностанциите си в България. Това разгласи пред " Ройтерс " вицепрезидентът на енергийната компания " КазМунайГаз Интернешънъл " (КМГИ) Алексей Головин. Компанията е следена от държавната енергийна компания на Казахстан " КазМунайГаз ", а главните ѝ активи са в Румъния, където има мажоритарно присъединяване в " Ромпетрол ".

Освен в България, КМГИ има желание да отвори и още бензиностанции в Румъния. Компанията ръководи над 1000 бензиностанции в северната ни съседка, Молдова, Грузия и България, където към началото на 2015 година броят на обектите на " Ромпетрол " е 62.

Головин изясни, че КМГИ желае да усили пазарния си дял на бензиностанции в България на 15% в идващите три години. По думите му е допустимо да бъдат добити към този момент съществуващи вериги бензиностанции.

Компанията възнамерява и да разшири бизнеса си, като се е насочила към страни като Турция, Украйна, Сърбия и останалата част на Балканския полуостров. Головин добави, че КМГИ възнамерява да утрои чистата си облага тази година по отношение на миналата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР