Ромите, потрошили заведение в Кърнаре - до един безработни Четвърти

...
Ромите, потрошили заведение в Кърнаре - до един безработни Четвърти
Коментари Харесай

Събарят незаконните ромски къщи в Кърнаре до месец

Ромите, потрошили заведение в Кърнаре - до един безработни Четвърти митинг в Кърнаре против ромската експанзия СНИМКИ

До месец Община Карлово ще стартира срутване на противозаконните ромски къщи, в случай че хората, които живеят в тях, не го създадат сами. Това заяви на протестния протест в Кърнаре кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Той сподели още, че общината е описала 53 къщи в ромската махала, от които единствено две са законни. Общината ще предложи на същото място при равнопоставени условия ромите да си закупят терени и да си построят къщи.

Има, въпреки и единици, които желаят да създадат това, с цел да имат ток и вода, защото в този момент нямат, съобщи кметът на Кърнаре Боньо Бонев.

Протестът в Кърнаре събра десетки хора. Жандармерията блокира пътя до ромската махала и не разреши на хората да стигнат до такава степен, по тази причина протестиращите останаха на площада в селото.

На място са три буса с кордон от служители на реда от към 25 души. Присъства и старши комисар Атанас Илков, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив,

По време на митинга жителите на Кърнаре показаха своето утвърждение към дейностите на общината и подхванатите ограничения.

Кметът на Карлово добави, че следва среща със заместник-министъра на вътрешните работи и с премиера.

27-годишният Иван Димов от Кърнаре изиска микрофона с цел да каже, че в селата Кърнаре, Розино и Христо Даново се носят клюки, че върви организация на ромски контрапротест. Били проведени хора от тези села, които с 8 рейса в четвъртък да дойдат в София, с цел да изразят ромите недоволството си от натиска, който им оказват жителите на Кърнаре. Димов добави, че жителите на Христо Даново отказали да поддържат митинга в Кърнаре, защото били в положителни връзки с техните роми и това щяло да наруши мира в селото. Слухът не беше нито доказан, нито опроверган. Бяха изказани отзиви, че сходни претенции биха били неоснователни и няма възможност институциите да им извърнат внимание.

Председателят на инициативния комитет Атанас Николов разгласи, че е получен отгово на откритите писма, които бяха изпратени предходната седмица до Мнистерския съвет. В отговорите се показва, че поставените в писмата въпроси за противозаконните ромски къщи, за разкриването на полицейски сектор в Розино и за засилено полицейско наличие са препратени към съответните институции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР