Ромите от Асеновград, които убиха зверски 48-годишен мъж, без всякаква

...
Ромите от Асеновград, които убиха зверски 48-годишен мъж, без всякаква
Коментари Харесай

Ромите, пребили до смърт мъж в Асеновград, направиха шокиращи подробности за убийството

Ромите от Асеновград, които убиха свиреп 48-годишен мъж, без всякаква причина, разкриха шокиращи детайлности от убийството пред съда.

Физическият палач на мъжа - 16-годишният юноша и 18-годишният му другар, който е упрекнат в обир и в това, че не е възпрял Исмаил да пребие до гибел почтената си жертва, дадоха пояснения пред правосъдния състав по време на първото съвещание по делото против тях. 

На негоден български Исмаил изясни по какъв начин се е стигнало до убийството във съдбовната нощ през май, предходната година. Той описа, че бил доста пийнал. Двамата с приятеля му  Митко си купили две бутилка бира и бутилка водка и седнали в парка " Зъбчето " в Асеновград.

Там те заварили трима асеновградчани - двама младежи и момиче - на възраст към 25-30 години, които също познавали от махалата. Исмаил се скарал с момичето и тя скочила да го бие. към нея се приъсединил и единият юноша, а другият гледал в профил. Двамата набили ромчето и си тръгнали. 

После Исмаил и Митко седнали да пият. В това време край тях минал 48-годишния мъж и седнал на една скамейка. " Видях индивида и мислех, че той е от тези тримата, които ме биха, отидох и го ударих.

Той падна и аз паднах с него и не помня какво стана ", описа Исмаил пред съда. Той добави, че в никакъв случай не е срещал индивида и не го познавал. Въпреки това го блъснал 2-3 пъти. После дружно с приятеля си отишли до близкия денонощен магазин и си купили още водка, като отново се върнали в парка да пият. 

Според приятеля му Митко, двамата изпили 2-3 двулитрови бутилки бира, а по-късно и две бутилки водка . Митко, който има приключен девети клас, само че не можал да довърши десети поради убийството, описа, че в началото Исмаил блъснал нищо неподозиращия мъж в лицето два пъти с пестник.

Човекът паднал на земята и двамата го оставили там. След това си купили още пиянство и се върнали. " 16-годишният  започна да го рита в гърдите . Казах му да спре, само че той ми даде чантата на индивида ", описа Митко. 

От показанията му в правосъдната зала, а по-късно и от прочетените пояснения в досъдебното произвеждане се разбра, че в действителност Митко взел чантата на мъжа, а от нея извадил мобилен телефон, само че след това го захвърлил , защото на него не можело да се слуша музика. 16-годишният  пък извадил от джобовете на жертвата си 3 лева на монети. Накрая Митко уточни, че бил задържан в пицария на път за у дома. 

В съда бе разпитана и майката на 18-годишният - Катя Асенова. Тя беше безапелационна, че той е положително момче. Той работел по градежите и й носел пари, с цел да устоя фамилията, в което имало - още един 21-годишен наследник, 16-годишна щерка и бащата. Майката помоли съда да освободят момчето, с цел да може да работи и да се грижи за фамилията. 

В съда през днешния ден бяха призовани и близки на жертвата, както и служителите на реда, разкрили тялото на убития мъж. Делото продължава. 

Припомняме, че  убийството беше осъществено в нощта преди евровота - 26 май. Хайретин Юмер бил на посетители на брат си и се прибирал вкъщи, само че по пътя го пресрещнали двете момчета.

Исмаил го нападнал, блъснал жертвата в лицето, взел му чантата и 3 лв. и побягнал. При удара те счупили носа на мъжа, който паднал на земята. И двамата били пияни.

След това си купили още алкохол и се върнали на мястото на престъплението, с цел да продължат да пият. Тогава 16-годишният Исмаил си събул обувките и почнал да скача по главата на жертвата, а по-късно го удушил. 
Свидетел на случилото се потърсил подпомагане от спрял наоколо водач на такси. Двамата се обадили на телефон 112. На място била изпратена полицейска кола и екип на незабавна помощ. Лекарите единствено установили гибелта на 48-годишния мъж.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР