Ромите, нападнали продавач в денонощен магазин в Габрово са двама

...
Ромите, нападнали продавач в денонощен магазин в Габрово са двама
Коментари Харесай

Циганите-биячи от Габрово - братя и племенник, неграмотни и с присъди

Ромите, нападнали продавач в денонощен магазин в Габрово са двама братя и техният племенник. Имат дебели престъпни досиета и са осъждани неведнъж.

Освен богатия опит в осъществяване на разнообразни закононарушения, тримата родственици имат и друга обща линия - неграмотноти са, написа trafficnews.bg.

Йордан Асенов има приключен едвам пети клас, само че по-големият му брат Петко е безусловно необразован. Племенникът им Никола Монев пък стигнал чак до седми клас, само че по този начин и не се научил да написа и чете.

Йордан направил нападението в изпитателен период на присъда от 2016 година. Тогава получава условно 1,3 година за кражба на автомобил. По-големият брат Петко пък последно е наказан преди 4 години за кражба. Той изтърпял 8-месечно наказване и е освободен от пандиза през април 2016 година

Най-малкият нападател пък е лежал за обир през 2017 година, когато към момента е бил малолетен. Пред съда и тримата обвинени споделиха, че съжаляват и не са желали да се стига до пердах.

Йордан изиска да бъде освободен, тъй като би трябвало да наглежда болните си родители. Петко пък помоли да бъде пуснат, с цел да се грижи за 5-годишното си дете.

И двамата работят в сметосъбирането в Габрово.

"Влязохме да си купим цигари, имаше едно момче вътре - дразнихме се с него. Излязохме вънка, ударих му един пестник, тогава пристигна продавачът и ни направи забележка. Познавам го - продавача - и различен път съм бил в магазина. Продължих да си приказвам с другия, обаче продавачът ме бутна в гърдите да изляза, другояче щял да ме удари. Започнахме да се бутаме и по този начин стартира боят. Брат ми ни разтърваше от самото начало " - това описа Йордан в правосъдната зала.

Служебните юристи на обвинените споделиха, че става дума за нормално битово сборичкване, а не за тежко съзнателно закононарушение. Според тях обстановката е нагнетена от фейсбук и улицата, а в случай че нападателите не били от ромски генезис, а от български, никой нямало в този момент да бъде в правосъдната зала. Те настояха за по-леки ограничения за неотклонение като подписка или изобщо да не им бъдат налагани такива.

Според прокуратурата обаче има риск братята и племенникът да извършат друго закононарушение или да се укрият, в случай че бъдат освободени.

В последна сметка съдът реши да остави тримата побойници в ареста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР