Роми се събраха на протест пред община Бургас заради спряната

...
Роми се събраха на протест пред община Бургас заради спряната
Коментари Харесай

Роми протестираха пред община Бургас заради спряната им вода

Роми се събраха на митинг пред община Бургас поради спряната им вода. Заради насъбрани отговорности от близо 100 000 лв. от ВиК сдружението са спрели водоподаването на част от къщите в кв. " Победа ". Ромите заплашиха, че няма да излязат да чистят Бургас, в случай че водата им не бъде пусната.

Бургас

Пред постройката на общината ромите желаеха оставката на шефа на ВиК - Бургас, както и да бъде възобновено водоподаването. Според водното сдружение няколко ромски семейства в кв. „ Победа " са натрупали отговорности от близо 100 000 лв..
Йордан Фратев, уредник на митинга: Това не е един ден, два месеца. Това са цели пет месеца. Обещават ще минат ще вършат, ще мерят къщите да плащаме налозите. Половината от хората плащаха налозите и никой не отива да ни пуска водата.
От ВиК обаче са безапелационни, че в квартала няма да има вода, до момента в който сметките не бъдат платени.
Димитър Николов, кмет на Бургас: Всеки жител има права и отговорности. Това са част от отговорностите. Разбира се че имат права. Аз не съм им попречил, имат право да стачкуват, разрешил съм този митинг, само че не мога с този митинг да влияя върху ВиК да им пуснат водата.
По информация на ВиК - Бургас без вода са 10 клиента. Колко е точният брой на хората, които употребяват водата обаче не може да се откри, защото множеството ромски къщи нямат водомери подсетиха, че всеки може да подаде заявление да бъде подложен водомер. Протестиращите се заканиха се, че в случай че до края на днешния ден не бъде пусната водата, няма да вървят на работа и да почистват града.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР