Роми от Видин, които работят в Германия, събраха средства и

...
Роми от Видин, които работят в Германия, събраха средства и
Коментари Харесай

Роми, работещи в Германия, дариха дрехи на 66 видински деца

Роми от Видин, които работят в Германия, събраха средства и купиха топли облекла и обувки за деца от родния си град. Подаръците зарадваха 66 деца, които получиха якета, пуловери, обувки за зимата. Работещите в Германия са настояли облеклата да стигнат до небогати деца, без значение от техния етнос.
Емигрантите от Видин живеят в град Кобленц, Германия, те са се обединили в група „ Ангалутне”. В немския град работят близо 1200 българи, болшинството роми от Видин. Тази самодейност не е първа за българите, работещи в странство. Те са събрали събрали 3000 евро, като парите са дарени посредством урни в няколко огромни магазини в Германия. По този метод за видинските деца са помогнали и жители на Германия, Франция, Испания, Англия, Белгия, Холандия. Дарителите са били трогнати от самодейността да се помогне на деца в потребност.
През 2018 година емигриралите роми, родени и израсли в квартал „ Нов път” на Видин и в този момент работещи в Германия, по същия метод са зарадвали 75 деца, добави Асен Митков, уредник на дарението във Видин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР