Ромен Грожан е от хората, според които качествата на болида

...
Ромен Грожан е от хората, според които качествата на болида
Коментари Харесай

Грожан: Ако Хамилтън беше в моя болид, нямаше да има дори точка

Ромен Грожан е от хората, съгласно които качествата на болида и тима са по-важни от опциите на водачите във Формула 1. Французинът, чиято кариера завърши след ужасяваща злополука, която едвам не лиши живота му в края на предходната година, е уверен, че даже седемкратният международен първенец Люис Хамилтън няма да има късмет да се бори за точка, в случай че би трябвало да пилотира някогашния болид на Грожан в тима на Haas.

" Хамилтън в никакъв случай нямаше да има опцията даже да се бори за точка в миналогодишния ми болид на Haas. Това е истината и няма какво да се залъгваме. Всеки, който е бил водач във Формула 1, го знае и това не е огромна вест. Няма значение какъв гений имаш, тъй като, когато излезеш на пистата, той се лимитира до опциите на болида. За това и няма по какъв начин да се съпоставят двама водачи от разнообразни тимове, това е допустимо единствено при съотборниците “, разяснява Ромен Грожан.

" Примерите са безкрайни, само че най-пресните са с Ръсел и Леклер. Джордж за мен направи неповторимо мощен сезон, само че трябваше да седне в болида на Люис, с цел да може целият свят да разбере какъв брой бърз е той в реалност. Когато се върна в Williams, още веднъж потъна в дъното на колоната, откъдето няма изплуване. Шарл е ужасно надарен и когато от Ferrari му дадоха бърз болид, той незабавно завоюва надпревари. Миналата година обаче Скудерия имаха неприятен сезон и той изглеждаше като несъвършен водач “, приключи французинът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР