Романтично и пъстро Безвремие на Долорес Дилова ни посреща в

...
Романтично и пъстро Безвремие на Долорес Дилова ни посреща в
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Романтично и пъстро Безвремие

Романтично и пъстро „ Безвремие ” на Долорес Дилова ни посреща в изложба „ Стубел ”. " Да бъде блажен хляба и живота " - експонати от сбирката на Антонио Василев в районния исторически музей - София. В изложба „ Финес ” Анн дьо Колбер Христофоров, Милена Йоич и Георги Чапкънов ще ни описват с изложбата „ Среща ” в изложба „ Финес ”. Инсталацията на Борис Далчев и Михаела Добрева „ Неочевидно ” в изложба УниАРТ.

Романтично и пъстро „ Безвремие ” ни посреща в изложба „ Стубел ”. Долорес Дилова продължава да изследва обичаната си тематика - връзката на прочувственото положение на живописеца с природата. И играта на съответни географски обекти със субективни внушения и вариации.

" Да бъде блажен хляба и живота " - с това заглавие посреща предпразничната галерия в районния исторически музей - София.

Експозицията показва експонати от сбирката на Антонио Василев, свързани с православието. Съкровените човешки вярвания са вплетени в обектите на ритуалите.

Печати за обредни хлябове, икони и изображения върху платно или йерусалимии. Те идват от светите места, най-често от поклоннически пътувания. Впоследствие, попадайки в дома, йерусалимиите се излагат в най-хубавата стая, а щампите, дружно с иконите, в домашния иконостас и са обект на особена респект.

Трима остарели другари се срещат след доста години. И канят и фена да се причисли. В изложба „ Финес ” Анн дьо Колбер Христофоров, Милена Йоич и Георги Чапкънов ще ни описват с картини - с изложбата „ Среща ”. Ан дьо Колбер е родена в Прованс, Милена Йоич живее и рисува сред София и Париж, Георги Чапкънов - Чапа не изневерява на София.

Инсталацията на Борис Далчев и Михаела Добрева „ Неочевидно ” надниква в непредвидените отвори в пространството и несподелената история на галерията. Арттериторията в никакъв случай не е празна, даже и в най-малките пукнатини и сенки се събира история. Вижте „ Неочевидно ” в изложба УниАРТ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР