Романтичната комедия Любовни писма на Албърт Р. Гърни, отличена с

...
Романтичната комедия Любовни писма на Албърт Р. Гърни, отличена с
Коментари Харесай

Варненският драматичен театър представя днес първата за новия сезон премиера

Романтичната комедия " Любовни писма " на Албърт Р. Гърни, отличена с номинация за премия " Пулицър " за драматургия, е първата премиера на Варненския трагичен спектакъл за сезон 2019/2020.

Тя ще се показа за пръв път пред аудитория тази и на следващия ден вечер - 9 и 10 септември, от 19 часа, на сцена " Филиал " на държавна такса „ Стоян Бъчваров “. В функциите ще забележим Яна Маринова и Свежен Младенов. Превод, акомодация и постановка - Георги Михалков, сценография и костюми - Петър Митев, авторска музика - Иван Драголов: саксофони – Петър Момчев, тромпет и валдхорна - Венцислав Благоев и китари - Веско Койчев.

Режисьорът Георги Михалков за любовната история сред Томас и Алекса:

" Тази обич се трансформира в нещо доста по-важно от просто взаимно битие, добре случил се секс, което не значи, че няма и това в пиесата. Същественото в тази епистоларна връзка е, че тя се трансформира в персонален мотор, към който се провежда сполучливата им креативна кариера. Без несъмнено това да сервира рецепта за сполучлив живот, без да дефинира някаква противоположна пропорция сред персонално благополучие и сполучлива кариера. Няма такива неща в пиесата, няма размахване на пръсти, има двама души със орисите им, с това, което съумяват да изградят и многото, което съумяват да разрушат. " /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР