Романос Ветридис, Дзмитри Дзмитриу, Яни Йешили, Васили Улианов и Евгени

...
Романос Ветридис, Дзмитри Дзмитриу, Яни Йешили, Васили Улианов и Евгени
Коментари Харесай

Изправиха пред съда руснаците, задържани за трафик на военни изделия от България СНИМКИ

Романос Ветридис, Дзмитри Дзмитриу, Яни Йешили, Васили Улианов и Евгени Улианов, задържани за експорт на военни произведения за Русия, бяха доведени през днешния ден под страха в пловдивския Окръжен съд, откакто прокуратура изиска да бъдат арестувани под стража. Тяхната отбрана е поета от адвокатската фирма на юрист Кирил Николов, Иван Стоянов и Тодор Димов, написа

От страна на обвиняването се явяват прокурорите Данаила Станкова и Георги Гешев. Делото ще стартира след час, защото съдът даде време на юристите да се срещнат с материалите. 

12 души бяха арестувани тази седмица за експорт на артикули с двойна приложимост, предопределени за Русия. Изделията - технологии и софтуерни артикули, са били употребявани при военните дейности в Украйна. Те не са предопределени за постоянната съветска войска, а за специфичните елементи, които водят война там -26- ти отряд, военноморската пехота, ЧВК Вагнер, ГРУ и други, съобщи  ръководителят на ДАНС Пламен Тончев, който дойде в Пловдив. 

На аерогарата в София са арестувани 5 лица, които са осигурявали финансирането, логистиката и физическото преместване на изделията. 

" В ДАНС е получена информация за експорт на артикули с допустима двойна приложимост. Разкрита е комплицирана мрежа от незаконни доставки ", изясни шефът на службата Пламен Тончев. Мрежата е работила на територията на София, Пловдив, Варна и Велико Търново от началото на 2021 година В основата й стоели съветските жители, които са финансирали доставките. Те не са непрекъснато пребиваващи у нас. Доставките са минавали през разнообразни сдружения, едно от които е със седалище в Пловдив. Стоките са били изпращани в Пловдив, където били преопаковани, по-късно - превозени до София и оттова - до Руската федерация. Оборотът е бил за над 4 млн. лева. Изнасяни са бинокли, балистични измерватели, авиационни радиостанции, оптични мерници и др. 

Повдигнати са обвинявания по член 321, който планува от 3 до 10 години отнемане от независимост. По отношение на другото закононарушение, което е по член 233 алинея 1 от Наказателен кодекс плануваното наказване е до 6 години затвор и санкция до 200 хиляди лв..

 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР