Романът Малки пожари навсякъде от американската писателка Селест Инг (Всичко,

...
Романът Малки пожари навсякъде от американската писателка Селест Инг (Всичко,
Коментари Харесай

Малки пожари навсякъде от Селест Инг вече и на български

Романът " Малки пожари на всички места " от американската писателка Селест Инг ( " Всичко, което не ви споделих " ) за малко време съумя освен да получи премията за най-хубава книга за годината в категория " Съвременна прозаичност " на Goodreads Choice Awards, само че и да завоюва любовта на блогъри, литературни критици и други създатели.
Книгата, която 48 следващи седмици не излезе от топ 20 на най-продаваните книги на " New York Times " , съумя да завоюва благосклонностите на писателя Джон Грийн ( " Вината в нашите звезди " ), който я дефинира като " обичаната книга, която е прочел тази година ", а Рийз Уидърспуун твърди, че обожава романа. Уидърспуун (актриса и продуцент на хитовия сериал " Големите дребни неистини " ) ще продуцира и телевизионна акомодация по книгата на Инг.
В " Малки пожари на всички места " ще се придвижите в Шейкър Хайтс – идилично предградие на огромен град в Америка, в което всички живеят съвършени и безспорно доста щастливи животи. Олицетворение на тази сбъдната американска фантазия е Елена Ричардсън, майка, почитан член на обществото, бизнесдама. Всичко това се трансформира, когато в града идва енигматичната Мия Уортън – художник и самотна майка.
Заедно с щерка си, тийнейджърката Пърл, Мия заживява чартърен в жилището на семейство Ричардсън. Скоро Мия и Пърл се трансформират в освен това от наематели; те стават неизменима част от живота на Ричардсън. Но Мия носи със себе си останките от тайнствено минало, а също и цялостно неуважение към статуквото, което заплашва да преобърне грижливо подредената общественост.
Когато остарели фамилни другари на семейство Ричардсън се пробват да осиновят дете, това слага началото на борба за настойничество, която разделя града на две... и слага Мия и Елена от противоположните страни на фронтовата линия.
Нищо не гори по-бързо от привидното съвършенство, а аутопсията на американското общество в почтените години преди 11 септември прави " Малки пожари на всички места " разказ от ранга на " Непорочните самоубийства " на Джефри Юдженидис. Актуална – и в същото време безвременна – Инг ще ви накара да се запитате: Възможно ли е човек да се пребори с несправедливостите на живота и да " възпламени пожар " в света и на другите?

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР