Роман Полански най-категорично отхвърли твърденията, че е изнасилил актрисата Валънтайн

...
Роман Полански най-категорично отхвърли твърденията, че е изнасилил актрисата Валънтайн
Коментари Харесай

Полански отрича нови обвинения в изнасилване

Роман Полански най-категорично отхвърли изказванията, че е изнасилил актрисата Валънтайн Моние преди повече от 40 години, заяви " Монд ", базирайки се на юриста на режисьора. В петък във в. " Паризиен " се появи публикация, в която Моние твърди, че през 1975 година Полански я е бил и изнасилил. По това време тя е била на 18 години.

Случката се е разиграла по време на отмора в ски курорт в Швейцария, където се намирал и режисьорът. Приятели на Моние я срещнали с Полански и на идващия ден, когато се возили дружно в лифта, той й отправил оферти за физическа непосредственост. Моние отказала задатъците, само че траяла да кара ски паралелно с него. Вечерта, откакто е била на ресторант с Полански и се върнали в наетата от компанията хижа, той я насилил.

Желанието си да опише за случая 44 години по-късно Моние изяснява с новината за излизането на новия филм на режисьора " Офицер и разузнавач " (J`accuse), разказващ за аферата Драйфус. Моние изяснява, че не е подала недоволство против Полански на идващия ден след изнасилването, тъй като се е страхувала, че известният режисьор може да я убие, с цел да не бъде огласен казусът. Тя се е скрила при прочут на Полански, който изразил подготвеност да свидетелства, в случай че казусът стигне до съд.

Целият живот и кариера на Роман Полански са белязани от обвинявания в полов тормоз. Той се призна за отговорен за изнасилването на 13-годишната Саманта Геймър в Съединени американски щати през 1977 година, след което избяга от ударите на закона във Франция. Оттогава е търсен от американското правораздаване, само че продължава да снима филмите си в Европа и да печели награди, в това число " Оскар ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР