Роман Абрамович официално като част от опитите за репресия срещу

...
Роман Абрамович официално като част от опитите за репресия срещу
Коментари Харесай

Челси на произвола на съдбата – вижте всички санкции

Роман Абрамович публично като част от опитите за принуда против богатите руснаци с активи в страната, а това засегна директно и Челси, макар че британското държавно управление даде обещание да не се стига до там.

Статутът на Челси на "значително културно благосъстояние " разрешава да му бъде възложен лиценз, с който да продължи да се състезава в Англия и Европа, само че клубът ще бъде лишен от всевъзможни облаги.

Това значи, че клубният магазин ще бъде затворен, а дружно с това е прекратена и продажбата на билети за семействата и гостуванията на "сините ". Феновете, които към този момент са заплатили своите пропуски, както и притежателите на сезонни карти, могат да посещават дуелите.

Културният секретар на Англия - Надин Дорис, съобщи, че задачата на всички наказания, е да се подсигурява, че Абрамович няма да се възползва от собствеността си върху клуба.

"Обявените през днешния ден наказания явно имат директно влияние върху Челси и неговите почитатели. Работихме интензивно, с цел да подсигуряваме, че клубът и футболът няма да бъдат наранени. Затова издаваме специфичен лиценз, който да разреши на тима да продължи да се състезава, а притежателите на билети да участват на мачове. Знам, че това носи известна неустановеност, само че държавното управление ще продължи работата си с Лигата и клубовете. Футболните клубове са културни полезности и са в основата на нашата общественост. Ангажирани сме с това да ги пазиме ", съобщи Дорис.

Съгласно лиценза, Челси може да заплаща на своите играчи и личен състав и да покрива заплатите на футболистите чартърен. Клубът ще продължи да получава финанси от телевизионно лъчение, само че за момента ще бъдат замразени и няма да могат да се употребяват.

Тук обаче идват усложненията. Челси не би трябвало да харчи повече от 500 хиляди паунда за организацията на съответен дуел. "Сините " от Западен Лондон имат възбрана да надвишават сумата от 20 хиляди лири за гостуванията си, което повдига съществени логистични въпроси за идния мач от Шампионската лига против Лил.

Освен това, Челси не може да подписва нови контракти, което значи, че е безусловно отвън покупко-продажбите за летния трансферен пазар, а договарянията за удължаването на договорите на Сесар Аспиликуета, Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен стават невъзможни.

Клубът не може да продава самичък никакви артикули, само че търговците на дребно могат да продължат да го вършат, като е неразрешено да изпращат % от облагата на Челси. Всяка реставрация и работа по стадиона на Челси е неразрешена.

Лицензът е годен до 31 май, само че в него е заложено, че държавното управление може да го "променя, анулира или стопира... по всяка време ". Няма наредба за това, което следва след приключването му.

Все отново, журналистът от "The Telegraph " Мат Лоу, съобщи, че клубът към момента може да бъде продаден, защото заинтригуваните страни не са се отказали, само че всичко зависи от реакцията на Роман Абрамович и дали олигархът ще остави нещата в ръцете на държавното управление.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР