Рома не успя да победи Лацио в дербито на Вечния

...
Рома не успя да победи Лацио в дербито на Вечния
Коментари Харесай

Ди Франческо: Срещу Лацио е по-трудно, отколкото срещу Барса

Рома не съумя да победи Лацио в дербито на Вечния град, само че “вълците” изпращат отлична седмица, в която постигнха популярна победа с 3:0 над Барселона и се класираха за полуфиналите на Шампионската лига.

“В началото на мача не си подавахме добре. След като реалокирах Раджа Наинголан зад нападателите, нещата започнаха да се получават. През второто полувреме смених системата, само че това не оказа помощ. Не се справихме задоволително добре, когато противникът остана с човек по-малко. Създавахме рискови положения единствено с центрирания. Един Джеко и Патрик Шик трябваше да се движат повече, както против Барселона”, разяснява наставникът на Рома Еузебио Ди Франческо.

“Костас Манолас получи удар и по тази причина напусна. Той и Алесандро Флоренци страдаха от простуда в последните дни. Хареса ми силата, с която се включи Стефан Ел Шаарауи”, показа треньорът на “джалоросите”.

“Ако беше паднал един гол, мачът щеше да е доста по-интересен. В Шампионската лига играем по-лесно, в сравнение с в Серия “А”, тъй като тимове като Барселона обичат да държат топката и да нападат, само че в това време ни разрешават да демонстрираме нашия футбол. Трудно ни е против отбори, които разчитат на дълги пасове. Днес не биваше дотам да се съобразяваме със стила на Лацио. Казах на момчетата, че част от израстването ни е да се научим да подхождаме към всеки мач по този начин, както против Барселона”, добави Ди Франческо.
Серия А 32 кръг, неделя 15 април  Лацио 0:0краен резулат  Рома
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР