Рома и Фиорентина завършиха наравно 1:1 в предпоследен двубой от

...
Рома и Фиорентина завършиха наравно 1:1 в предпоследен двубой от
Коментари Харесай

Девет души от Рома удържаха равенство срещу Фиорентина

Рома и Фиорентина приключиха наедно 1:1 в предпоследен дуел от програмата на 15-ия кръг в италианската Серия " А ", игран на " Стадио Олимпико " в Рим.

Срещата стартира чудесно за " вълците ", които поведоха още в 5-ата минута посредством Ромелу Лукаку, който се възползва от подаване на Пауло Дибала и с глава от границата на вратарското поле даде задатък на своя отбор, реализирайки 11-ото си попадение през сезона.

През второто полувреме обаче нещата за състава на Жозе Моуриньо започнаха и в 63-ата минута изстрел на Джакомо Бонавентура срещна гредата на вратата, защитавана от Руи Патрисио, а секунди по-късно Никола Залевски остави домакините с човек по-малко, откакто получи втори жълт картон за нарушаване в средата на терена.

" Виолетовите " мигновено се възползваха от численото си предимство и в 66-ата минута Лукас Мартинес Куарта засече подаване на Кристиан Куаме и с глава възвърне равенството на " Стадио Олимпико ".



В оставащото време до края гостите от Флоренция потърсиха цялостния поврат, а в това време задачата на римляните да задържат точката се усложни в допълнение в 87-ата минута, когато те останаха с 9 души на терена след изгонването и на Ромелу Лукаку, който получи червен картон за рисково влизане в краката на противник.

Макар и с двама души по-малко на игрището, футболистите на Жозе Моуриньо удържаха натиска на Фиорентина в заключителните епизоди от дуела и по този начин той приключи без победител - 1:1.

Равенството върна Рома на 4-ото място в подреждането, което все още обаче " джалоросите " заемат само поради по-добрата си голова разлика по отношение на Болоня, защото и двата отбора имат по 25 точки.

Отборът на Фиорентина пък е 7-и с 24 пункта, като сред " виолетовите " и столичани с изключение на " рособлу " се намира и съставът на Наполи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР