Рома и Челси изиграха второ поредно страхотно шоу в Шампионската

...
Рома и Челси изиграха второ поредно страхотно шоу в Шампионската
Коментари Харесай

Рома нарита Челси в яко шоу, Атлетико с грандиозен провал

Рома и Челси изиграха второ следващо ужасно шоу в Шампионската лига, като този път имаше и победител. След зрелищното 3:3 в Лондон преди две седмици, в този момент "вълците " ликуваха на собствен терен.

Те нанесоха тежък удар по противника си и след 3:0 в своя изгода оглавиха групата. Стефан ел Шаарауи прати противника в нокдаун с попаденията си преди почивката, а след нея и Диего Пероти нанесе съкрушителния удар.

Така тази група стана извънредно завързана, изключително след непредвидената грандиозна издънка на третия кандидат в нея Атлетико Мадрид, който се срина вкъщи против дебютанта Карабах. "Дюшекчиите " едвам измъкнаха хикс против скромните азери и сложиха голяма въпросителна върху класирането си на 1/8-финалите.

Мачът на "Олимпико " стартира с шут в зъбите за гостите от Лондон след единствено 42 секунди игра. Тогава Алесандро Флоренци пусна страховит 30-метров пас за Един Джеко, той смъкна с глава за Стефан ел Шаарауи и италианският национал с мощен изстрел щеше да скъса мрежата зад Тибо Куртоа.

Почти незабавно гостите можеха да изравнят. Още в 4-та минута Един Джеко си извоюва позиция в наказателното поле и стреля мощно от близка отдалеченост, само че вратарят на Рома Алисон се намеси по необикновен метод.

Последваха минути с забавни моменти и пред двете порти. Маркос Алонсо изстреля заплашителен шут от границата на наказателното поле, само че и той беше отбит. Еден Азар пък пропиля супер късмет за "сините " в 20-та минута.

Раджа Наинголан и Кевин Строотман имаха положителни обстановки пред вратата на Тибо Куртоа, само че не ги оползотвориха в тези забавни и напрегнати минути.

В 25-та минута Челси беше на дребна крачка от изравняването, само че тогава ударът на Алваро Мората мина на сантиметри настрана от вратата. Рома също сподели класа в офанзива и в 35-та минута рисков удар на Ел Шаарауи беше избит от Куртоа.

Но белгийският пазач нямаше какво да направи в идната офанзива. Тогава 30-метров пас на Раджа Наинголан беше проспан от Антонио Рюдигер, което разреши на Фараона да се измъкне и с грациозен удар да трансферира стража и да направи 2:0.

До почивката Челси имаше два страхотни шанса да понижи изоставането си, само че ударите на Маркос Алонсо и Тиемуе Бакайоко не поразиха задачата и в последна сметка почивката пристигна с два чисти гола задатък за "вълците ".

Страхотните положения продължиха и след почивката. Един Джеко пропиля първата хубава обстановка за домакините в 54-та минута, а три по-късно ударът на Алваро Мората от границата на наказателното поле мина на сантиметри настрана от вратата.

"Джалоросите " дебнеха своите шансове на контраофанзива, с цел да нанесат решителен удар и го реализираха в 63-та минута. Тогава след една неточност при изнасянето на топката тя стигна до Диего Пероти, който напредна в половината на Челси и изстреля същински снаряд от 25 метра, който се оплете в долния ляв ъгъл на Куртоа за 3:0.

Англичаните потеглиха ва банк напред и за малко да отнесат разгром. Един Джеко не спираше да тормози отбраната им и при една контра в 68-та минута събра трима противници към себе си, с цел да изведе с един пас Пероти самичък против вратаря, само че неговият удар мина над вратата.

До края на мача Рома направи по-големите пропуски и единствено може да съжалява, че не направи погрома за противника си още по-голям. Раджа Наинголан и Костас Манолас направиха страшни пропуски, а Тибо Куртоа прояви класа.

Така Рома заслужи триумфа си и с 8 точки в актива е на върха на класирането. Челси остава втори със 7 точки, само че групата е необикновено завързана и надали нещо ще се реши преди последния кръг. Причината за това е втората поредна издънка на Атлетико против дебютанта Карабах, този път посред Мадрид.

Момчетата на Диего Симеоне едвам изковаха тъждество 1:1 против скромния противник, в случай, че изоставаха с 0:1 до 56-та минута. Томас Партей обаче съумя да изравни, а "дюшекчиите " не съумяха да се възползват от обстоятелството, че половин час играха с човек повече. В последна сметка и двата отбора приключиха мача с по десетима на терена.

Този мач, предстоящо, стартира с напън на испанците. Още в 4-та минута Антоан Гризман изстреля страховит удар, който летеше в долния ляв ъгъл на вратаря, само че той се намеси и мазета. Последваха голям брой офанзиви на мадридчани, само че те доведоха единствено до едно - огромно нищо.

Габи, Диего Годин, Гризман и компания редуваха пропуски, а Карабах дебнеше своите шансове на статични положения и контри. И щастието се усмихна на азерите в 40-та минута. Тогава Уайлд-Доналд Гериер центрира от корнер и качи топката на главата на Мичел, който я заби в сглобката на вратата за 1:0.

Това скова домакините и те по този начин и не откриха отговор до почивката. Но след нея те се хвърлиха във вихрени офанзиви, с цел да търсят обрата. И бяха покрай попадението в 49-та минута, само че тогава вратарят Ибрахим Сехич избави първо удара на Анхел Кореа, а след това Кевин Гамейро при добавката не откри задачата.

Все отново натискът на Атлетико даде резултат в 56-та минута. Тогава при една продължителна офанзива Антоан Гризман върна топката за Томас Партей на няколко метра пред наказателното поле, само че африканецът с акуратен шут в незащитения от вратаря ъгъл направи 1:1.

Три минути по-късно "дюшекчиите " получиха нужния подтик да създадат цялостния поврат, откакто Карабах остана с 10 души на терена поради изгонването на Пауло Енрике за недодялан фаул.

Очаквайте детайлности!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР