Ролята на Западните Балкани в Европейския съюз в рамките на

...
Ролята на Западните Балкани в Европейския съюз в рамките на
Коментари Харесай

Европол: Около 800 души от Западните Балкани са пътували за Сирия, за да се присъединят към ИД

Ролята на Западните Балкани в Европейския съюз в границите на Европол разиска Съвместната група за парламентарен надзор на европейската организация на втората си среща през днешния ден в София.

Заместник-директорът на Европол Олдрич Мартину уточни, че към 800 души от Западните Балкани са пътували за Сирия, с цел да се причислят към по този начин наречената " Ислямска страна ".

" Сега би трябвало да се търси метод да бъдат върнати в родините им и тъкмо по тази причина би трябвало да бъде сбъднат и нужният надзор. Управлението на миграционните потоци и контрола на границите са единствено някои от образците за съответните сфери, в които страните от Западните Балкани могат да дадат своя принос ", съобщи ръководителят на вътрешната комисия в Народното събрание Цветан Цветанов. Според него шерването на информация способства за успеваемостта на работа на Европол.

Директорът на Европол Роб Уейнрайт уточни, че някои от страните споделят информация, а други - не задоволително. Затова той прикани за поощряване на съдействието. Сред целите на Европол той уточни битката с проведената престъпност. Подчерта и потребността от засилено наблюдаване на така наречен " тъмна мрежа " в интернет и криптовалутите. По думите му би трябвало да се създаде явен механизъм за приемане на данни от всички страни по света за престъпни действия.

" Все още нямаме съглашение, което да ни разреши обмяна на оперативна информация с Турция. Това е най огромният проблем за замяна на данни с сътрудник отвън Европейски Съюз ", сподели Уейнрайт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР