Ролята на спортните концерни за екипировки става все по-значима в

...
Ролята на спортните концерни за екипировки става все по-значима в
Коментари Харесай

Спортни гиганти направиха клубове богаташи

Ролята на спортните концерни за екипировки става все по-значима в гигантската бизнесмашина, каквато е актуалния футбол. Както конкуренцията сред топклубовете в Европа е жестока, същото важи и за най-известните производители.

А парите се усилват непрестанно.

                                                                                    Ударът на Ливърпул

Ето свеж образец.Новият спонсорски контракт на Ливърпул с американския колос " Найки " изстрелва мърсисайдци преди всичко измежду британските клубове и на трето в Европа по доходи, които идват от екипировка.

Както е известно, " Найки " ще облича европейския и международен клубен първенец Ливърпул от лятото, плащайки по 80 милиона паунда годишно.
Според данните на уеб страницата 90min.com единствено два клуба на Стария континент получават по-високи доходи от фирмите, които обличат футболистите им - Барселона и Реал Мадрид.

Каталунците също имат контракт с " Найки ", съгласно който прибират цели 100 милиона паунда годишно, а " Адидас " налива 98 милиона евро в касите на " белия балет ".
В влиятелната ранглиста следват Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал, Челси, Ювентус и Байерн Мюнхен. Клиенти на " Найки " са и " сините " от Лондон, до момента в който " жителите " пазят достойнството на " Пума ".

Интересна е обстановката с " Адидас ", който от дълги години е акционер в Байерн Мюнхен, само че заплаща минимум пари за спонсорски контракт на баварците, спрямо останалите си топ-партньори (Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Ювентус).

                                                                Реал прибира 1,6 милиарда от нов контракт

Реал Мадрид постоянно и в челото на класациите за най-богат клуб, а в този момент вестник „ Марка “ оповестява, че Белите ще стана още по-богати, откакто подписаха следващия си впечатляващ спонсорски контракт. 
Столичани направиха това с немския колос „ Адидас “ и след края на предходната кампанияпарафираха съглашение, съгласно което в касата на мадридчани към този момент влязат първите суми от 1,6 милиарда евро през идващите 12 години.
Реал е най-високо платеният клиент на компанията за спортни артикули, като ще прибира всяка година по към 120 милиона от нея. Договорът ще включва разнообразни клаузи според от извоюваните титли, а „ Адидас “ ще има свое особено място на Новия „ Сантяго Бернабеу “.

                                                                  

                                                            Арсенал смени " Пума " с " Адидас "

Лондонският Арсенал смени един немски състезателен колос с различен. " Топчиите " от тази година към този момент ще са с екипи на " Адидас ", откакто в последните години работиха с " Пума ".
Според „ Дейли Мейл ”

„ Адидас ” ще налива в клуба от Северен Лондон по над 40 милиона паунда на сезон, откакто съглашението бе подписано.
Договорът с " Пума " осигуряваше на " Артилеристите " по 30 милиона паунда на година, до момента в който новият ще бъде много по-изгоден.

От „ Пума ” имаха опция да изравнят конкурентната оферта, с цел да останат спонсори, само че явно не са го създали.

Въпреки това обаче, Арсенал ще продължи да получава много по-малко от някои от огромните си съперници, откакто Манчестър Юнайтед има контракт с „ Адидас ” за 75 милиона на година, до момента в който Челси прибира от „ Найки ” по 60 милиона.

Новото съглашение обаче ще е по-добро от това на Тотнъм и доста покрай контракта на Манчестър Сити.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР