Ролята на счетоводната компания PwC Cyprus и други консултанти в

...
Ролята на счетоводната компания PwC Cyprus и други консултанти в
Коментари Харесай

Активите на руски олигарси са в опасност. Новото правителство на ...

Ролята на счетоводната компания PwC Cyprus и други консултанти в ръководството на транзакциите, до момента в който силите на Владимир Путин са почнали нападението си, стана известна от следствието " Поверително от Кипър " - тайник с 3,6 млн. файла, изминал от неизвестен източник към Международния консорциум на проверяващите публицисти (ICIJ) и немската Paper Trail Media, които споделиха достъпа си сдруги медии.

 

Най-голямото до момента приключване на финансови данни от Кипър хвърля светлина и върху това по какъв начин непрозрачни офшорни структури, ръководени от счетоводители и снабдители на корпоративни услуги в държавата-членка на Европейски Съюз, може да са разрешили неразкрити заплащания към авторитетен западен публицист, както и евентуални нарушавания на разпоредбите за финансиране на футболни клубове.

 

В отговор кипърското държавно управление даде обещание " нулева приемливост " към нарушаванията на глобите, защото се бори да резервира статута си на финансов център.

 

Кипър получава техническа поддръжка от английското държавно управление за основаване на звено за използване на глобите през идната година, като проектите ще бъдат показани този месец дружно с отчет за това по какъв начин управляващите на страната проверяват и преследват финансовите закононарушения. Кипър се е включил и към трансграничен план на Европейски Съюз за повишение на успеваемостта на глобите, написа " The Guardian ".

 

Точните правила по отношение на периодите и използването на глобите против Путин и доближените до неговия режим длъжностни лица, политици и бизнес водачи в този момент се преглеждат деликатно както в Кипър, по този начин и в цяла Европа.

 

Говорителят на кипърското държавно управление, Константинос Летимбиотис, съобщи: " Стратегията на нашето държавно управление, което встъпи в служба през март 2023 година, е за нулева приемливост по въпросите, свързани с избягването на наказания и нарушаването на законите, а оттова и за опазване на името на страната като благонадежден финансов център. Бих желал да подчертая, че нашето държавно управление е недвусмислено ангажирано с битката с корупцията и противозаконното финансиране и подхваща всички нужни дейности, с цел да подсигурява цялостното използване на глобите на Европейски Съюз. ".

 

Изтичането на информация разкрива мащаба на ролята на Кипър като врата към Европа за обвързвания с Кремъл хайлайф. Сред 104-те съветски милиардери, които списание " Форбс " дефинира през 2023 година, две трети се появяват дружно с членове на фамилиите си като клиенти на доставчиците на професионални услуги на острова. Има записи, свързани със 71 съветски клиенти, които са попаднали под наказания от февруари 2022 година насам. Много от тези взаимоотношения в това време са били прекъснати, настояват съветниците.

 

Досиетата " Поверително от Кипър " разкриват да вземем за пример:

 

PwC Кипър и други консултанти са помогнали на един от най-могъщите съветски олигарси, Алексей Мордашов, да се опита да трансферира 1 милиарда паунда в обществена компания в деня, в който е бил подложен под наказания на Европейски Съюз.

 

600 000 евро неразкрити заплащания от компании, свързани със същия олигарх, към авторитетен немски публицист, считан за водещ специалист по Русия, в поддръжка на публикуването на две книги за Путин.

 

Десетки милиони под формата на офшорни заплащания, осъществени от Роман Абрамович по време на собствеността му на футболния клуб " Челси " към сътрудници, скаути и чиновници на клуба, които може да са нарушили строгите футболни правила за счетоводството и финансовия феърплей.

 

Неразкрити съглашения, които са разрешили на Абрамович и на суперягента Пинхас Захави да управляват кариерите на 21 млади футболисти в границите на противоречиви съглашения за благосъстоятелност на трети страни, които са сравнявани с рабски труд.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР