Ролята на Русия в Освободителната война е записана не само

...
Ролята на Русия в Освободителната война е записана не само
Коментари Харесай

Русия била зашита в генетичния код на българите според Митрофанова

„ Ролята на Русия в Освободителната война е записана освен върху хартия. За нея приказват имената на българските села и улици, отлети от бронз монументи и даже основите на държавното устройство. “ Паметта (за Русия, бел.ред.) е „ зашита в генетичния код на българите, а той не може да бъде пренаписан по различен метод с изключение на посредством заличаване на самия народ “.

С тази констатация съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова с видеопослание във фейсбук страницата на посолството честити националния празник на страната ни. По традиция с изключително внимание се наблюдават изявите както на посолството, по този начин и на формалната власт в Кремъл, защото е традиция в техните послания да има и доза провокация, в това число и към актуалната политическа обстановка. По мотив 145 години от Освобождението на България съветският дипломат Елеонора Митрофанова се изкачи на връх Шипка през вчерашния ден, ден по-рано от самия празник.

Според Митрофанова положителни войни няма, а има обективни войни и като образец за такава сочи тъкмо Руско-турската война от 1877-1878 година, определила характера на руско-българските връзки. Посланикът припомня за Санстефанският контракт, след който България още веднъж се появява на политическата карта на света, разследване на многогодишната фантазия за самостоятелност, за която са платили с кръвта си стотици хиляди съветски бойци и български опълченци.

Свободата на България е „ толкоз нужна и през днешния ден “ – декларира обаче Елеонора Митрофанова и продължава с констатацията за това, че двете страни, Русия и България, минават „ през надалеч не най-хубавия стадий на връзките “ и „ в прочут смисъл сме от другите страни на барикадите. “

Миналата година посланието на Елеонора Митрофанова във връзка 3 март бе под знака на войната, която Русия стартира в Украйна единствено две седмици по-рано, на 24 февруари 2022 година Тогава съветският дипломат непосредствено направи прилика сред Руско-турската война от края на 19 век с войната на Кремъл в Украйна в XXI век. и прикани българите да мислят за тази обстановка сходно на войната отпреди 144 години и да гледат с взор, незамъглен от антируската агитация “.

„ Иска ми се историческата правдивост и мъдрост постоянно да надвиват над краткосрочните политически ползи. Героите да не се не помнят “, показва съветският дипломат през днешния ден, 3 март 2023 година, и минава към настоящата тематика за паметниците, очевидно в подтекста и на следващите и последни поръчки за премахването/преместването на Паметника на руската войска в София, прочут измежду софиянци като МОЧА.

Тя пожелава в руско-българските връзки „ войната против монументи да няма място “, тъй като „ в нея липсва и смисъл, и достойнство, и героизъм “.

Източник: News.bg
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР