„Ролята на българската армия във форсмажорните обстоятелства е ясна. Извършваме

...
„Ролята на българската армия във форсмажорните обстоятелства е ясна. Извършваме
Коментари Харесай

Адмирал Ефтимов с първи думи като шеф на отбраната за коронавируса

„ Ролята на българската войска във форсмажорните условия е ясна. Извършваме авансово обмисляне. Имаме насъбран опит с органите на Министерство на вътрешните работи.

Логиката е да бъдем в помощ на Министерство на вътрешните работи, те са на първа линия. Може да отидем на границата, да помогнем за ограничение на напредване – това са част от вариантите, в които можем да помогнем “.

Това сподели пред БНР новият шеф на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Той разясни, че има два позитивни резултата за Covid-19 на военнослужещи, единият е зад граница, в Букурещ, следва да бъде изписан, а другият случай е от Карлово, лекува се в Пловдив и е нормализиран.

„ Приоритет е здравето на военнослужещите. Но би трябвало да предприемем ограничения в сходство с ситуацията.

Бяхме пред алтернатива дали да стартираме задачите, дежурствата не могат да спрат, плаването на корабите и летенето на самолетите, също “, добави адмирал Ефтимов.

По думите му в настоящата обстановка плановете за армията ще останат приоритет, „ допустимо е разсрочване на заплащането им, само че модернизацията върви по проект “.

Адмирал Емил Ефтимов акцентира, че Денят на храбростта и Българската войска – 6-и май, е под въпрос.

„ Ще излезем с предложение под какъв формат да създадем тази среща на жителите с Българската войска. Ще намерим най-хубавата форма, само че при всички положения ще отбележим празника “.

Адмирал Ефтимов уточни комплицираното време на геополитически провокации:

„ Опитът ми в НАТО ми дава справедлив взор върху процесите... Искам хората да ме запомнят с инициативността във всички длъжностни равнища, желая да виждам инициативни военнослужещи за взимане на ефикасни решения “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР