Ролята на Алексей Петров за стъкмяването на коалицията е абсолютно

...
Ролята на Алексей Петров за стъкмяването на коалицията е абсолютно
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ролята на Алексей Петров за стъкмяването на коалицията е абсолютно никаква

Ролята на Алексей Петров за „ стъкмяването ” на обединението е безусловно никаква. Това са клевети.

Това съобщи в ефира на Новавицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

По думите ѝ не е имало предложения към Алексей Петров за пост в политиката.

„ Там, където е имало промяна на имена, това е направено от парламентарните групи, които поддържат държавното управление ”, сподели вицепремиерът.

„ Много би ми се желало, хората, които приказват тези неща, да не ги дават като мотив за трупане на политически актив. Преговорите за съставянето на това държавно управление се случиха пред очите на българите. Мисля, че до момента не е употребен по-прозрачен и открит метод. Имаме съображение да кажем, чекабинетът работи, дава непоклатимост и това очевидно не се харесва на всеки ”, разясни Габриел, след което добави, че чака президентът да одобри оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ През последните 2 месеца България излезе от интернационалната изолираност, в която беше изпаднала последните две години. Страната ни ясно утвърди евроатлантическия си път. България има признат бюджет. Работим за избавяне на европейски средства, свързани с проекта за възобновяване ”, изясни Мария Габриел.

Напомняме, че в събота Румен Радев попита " каква е била ролята на Алексей Петров в стъкмяването на обединението, какви задължения са поемани към него, какви високи постове в страната са му обещавани, от кого и при какви условия ”.

Вицепремиерът разяснява и случая с тримата българи, които бяха арестувани във Англия за хипотетичен шпионаж в интерес на Русия:

" Сигурността е общо предизвикателство и грижа и с Обединеното кралство. В тази връзка правя оценка позитивно това, че способените служби и управляващи в България са били в течение на следствието още през цялото време. "

Тя разяснява и слуховете, че Пепи Еврото е умрял като сподели, че за момента няма информация по въпроса.

„ Очакваме отговор от Генералното ни консулство в Дубай. В момента в който го получим, той ще бъде обществен ”, посочи вицепремиерът.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР