Ролята, която Стефан Янев получи и която използваше, е за

...
Ролята, която Стефан Янев получи и която използваше, е за
Коментари Харесай

Христо Иванов: Най-вероятно Стефан Янев готви собствен политически проект

Ролята, която Стефан Янев получи и която използваше, е с цел да прави лична политика.

И както стана ясно, най-вероятно и личен политически план. Това сподели в ефира на “Лице в лице ” съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов. 

Според Иванов някогашният министър на защитата до дъно не е приел обстоятелството, че към този момент не е министър председател. Той добави, че още при консултациите при президента с ген. Атанас Атанасов са дали сигнал, че методът, по който се структурира бранша за сигурност е източник на терзание, в това число и ролята на Янев в него.

“Тук ние нямаме против себе си съветския народ. Имаме един деспот, който се пробва в някаква безусловно незаконна случка да вкара цяла Източна Европа, Русия, Украйна – два приятелски народа. Това е чудовищна покруса ”, съобщи Иванов, като акцентира, че България като член на НАТО и Европейския съюз не може да бъде неутрална.

Относно промяната на Стефан Янев с Драгомир Заков съпредседателят на “Демократична България ” съобщи, че е взета гледната точка на всички съдружни сътрудници.

“Това е промяна, която се прави в рискови условия. Всички разбираме, че когато се вземе решение, че в последна сметка е по-добре да се смени военният министър в тази обстановка това е доста рисково деяние ”, сподели още той.

“Коалицията явно е сложна. Този кабинет точно поради сложността на тази коалиция има шанса да бъде платформа за търсене на национално единодушие, от каквото имаме потребност. То зависи от отговорността и зрелостта на всички нас ”, сподели още Иванов като акцентира, че е значимо в обстановки като тази да се дефинира действително какво значи народен интерес за свободна и демократична България със здрав интернационален ред.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР